banner564

Kavga etseniz de ayrılmayın

Reklamlarda izlenme rekoru kıran ve 69 yıllık evliliğe 2 evlat, 4 torun, 8 torun çocuğu sığdıran Kıbrıs’ın ‘Ayşabası ile Kenan dayısı’ gençlere nasihat ediyor:

Kavga etseniz de ayrılmayın
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Sosyal medyadaki reklam filmleri ile bir anda sadece Kuzey Kıbrıs değil dünyanın birçok ülkesinde tanınan Ayşaba ve eşi Kenan Dayı, Diyalog Tv’nin Yedikonuk köyünde gerçekleştirdiği Halk Meclisi canlı yayına katıldı. Programın başında konuşan renkli çift, hayatlarını anlattı… 
Uzun yıllar Londra’da yaşayan Ayşaba ve Kenan Dayı, artık yurtlarında, Büyükkonuk’taki evlerinde hayatlarına devam ediyor. 
Köyleri Büyükkonuk’a dönen ve hayatlarını burada sürdüren çiftin iki kızı, dört torunu 8 tane de torun çocuğu var…  Kızlar ve torunlar Londra’da ama Kenan Dayı ve Ayşaba artık Londra’ya pek gidemiyor… Onar geldiği zaman hasret gideriliyor… 
Mehmet Ekin Vaiz’in “Neydi Olacağı” isimli parodilerinde oynayan ikili bu yaşta fenomen olmaktan memnun…
 “Halk bizi tanıdı, biz halkı… Çok memnunuz”
Halk Meclisi programında konuşan Ayşaba, “Bu yaşlarda bu işler biraz zor ama alıştık… Bu reklam işleri için çabalıyoruz… Halk bizi tanıdı, çok memnun olduk… Yeni insanlar tanıdık, artık her gün birileri kapımızı çalıyor..” dedi 
Canlı yayında mikrofonu alan Kenan Dayı daha ilk sözünde salondaki izleyicileri kahkahaya boğdu. “Eşimle 69 yıldır evliyiz, çok değil” diyen Kenan Dayı espriyi de patlattı… Kenan Dayı “69 senede insan kavga eder, barışır ama biz güzel anlaşırık” dedi. 
“Kızsam da gene gelir; Kenan da Kenan der…”
Kenan dayı evliliklerinin nasıl bu kadar uzun sürdüğünü şu sözlerle anlattı: 
“Kızarsam kendisine cevap verir belki ama birkaç dakika sonra hemen gelir Kenan da gene Kenan…”
Kenan Dayı, Reşat Akar’ın “Ayşabam en güzel hangi yemeği yapar?” sorusuna şu yanıtı verdi: 
“Hiç yemek ayırmam ama bulgur pilavını çok severim, çok güzel yapar bizimki.. Yanında bir de taze bakla olursa mükemmel olur. Ayşe’nin eli ekonomiktir da…” 
“Ben Ayşe’ye bağlıyım… Hastalıkta da sağlıkta da…”
Bu sözler salonda alkışlarla karşılık buldu… Boşanan çiftlere de şu öğütleri verdi Kenan Dayı:
“Boşanmalar yanlış. Bir insan karar verdiğinde, bugün ya da yarın için değil, devamlılığı düşünecek. Ben bu kızı ebediyete kadar… Hastalığında da sağlığında da beraber… Ben Ayşe’ye o kadar bağlıyım…”
Reşat Akar, “Ayşabam izin vermezse bir yerlere gider misin diye Kenan Dayı’ya soru soracak oldu anacak yanıt Ayşaba’dan geldi: 
“Hayatım boyunca Kenan’a güvendim”
“Bu yaşta artık izin vermem ovaya gitsin… Çünkü ayakları tamam değil düşebilir… Ama hayatım boyunca Kenan’a güvendim… O da bana hep güvendi tabii..”
Mehmet Ekin Vaiz’in düğününde Ayşaba ve Kenan Dayı’nın nikah şahidi olduğu anımsatılınca Kenan Dayı şunları anlattı:
“Mehmet bizi nikah şahidi yapmak istedi. Dedim ki, Yok mu oğlum başkası da bizi yapacan şahit. Bana dedi ki; “Ben sizin gibi uzun ömürlü evlilik isterim, onun için sizi isterim” dedi.. 
Limuzin geldi, aldı bizi gittik, kırmızı kilimler üzerinde yürüttüler bize attık imzayı, ondan sonra da yeme içme…” 
“Trafalgar Meydanı’na Kıbrıslı görmeye giderdik”
Ayşe aba sözlerine devam etti: 
“İki kızım var ikisi de İngiltere’de, 4 tane de torunum var… 3’ü oğlan 2 kız… 8 tane de torunlarımın evladı var… Tatile geldiklerinde görüyoruz onları. Biz İngiltere’ye gittiğimiz zaman çok Kıbrıslı yoktu. Kıbrıslı görmek istediğimizde Trafalgar Meydanı’na giderdik, bulalım birilerini de lisanımızı konuşalım, hem haber havadis alalım…”
Trafik kazaları Ayşe Aba’yı çok üzüyor 
Güncel konulara da değinen Ayşaba, “Beni bu ülkede en çok üzen şey hırsızlık, yolsuzluk ve trafik kazaları. Neden bu kadar çok kaza oluyor? Çocuklar gençler ölüyor. Eskiden böyle değildi. Kimse kuralları dinlemiyor maalesef…” 
Kenan Dayı da son sözlerinde memleket üzerine şu sözleri söyledi: 
“Bu ülkenin havası güzel, birlik beraberlik içinde olmak güzel… Trafik kazaları otomobil sayısının fazlalığından oluyor. Her taraf otomobil doldu…”
Ayşaba’dan Diyalog’a övgü 
Herkes Ayşeaba’ya hayran ama O’da  Diyalog gazetesi ve Diyalog Tv’nin hayranı. Ayşeaba Diyalog Gazetesi ve Diyalog TV hakkında, “Diyalog Gazetesi Kıbrıs’ta en iyi haber veren gazetedir. Her gün okuyorum. Lütfen herkes bu gazeteyi okusun. Halka hediye de veriyor. En doğru haber bu gazeteden ve Diyalog TV’den izleniyor. Haberleri hiç kaçırmıyorum. Her gün öğlen ve akşam izliyorum” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474