banner564

Hakkında yasal işlem başlatıldı

Haciz kararına tepki gösteren ve otel odasını ateşe veren Zekai Altan, İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı

Hakkında yasal  işlem başlatıldı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Kumyalı’da önceki gün oteline haciz memurlarının gitmesine sinirlenen ve otelin bir odasını ateşe veren Zekai Altan, dün teminat maksatlı İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Raif Safa, zanlının 19 Kasım 2015 tarihinde Kumyalı’da bulunan otelindeki eşyalara yasal olarak el koymaya gelen haciz memurlarına tepki göstererek otelin bir odasını ateşe verdiğini anımsattı. 
Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Safa, mahkemeden zanlılar hakkında uygun bir teminat talebinde bulundu.
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Cenkay İnan, zanlının KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaleti şartı ile serbest bırakılmasına karar verirken, zanlının haftada bir en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.

Altan’a destek yağıyor
Öte yandan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Zekai Altan’ın avukat masraflarının ödenmesi için bazı turizm işletmelerinin desteği ile 35 bin TL toplandığını ve bu paranın Pazartesi günü Altan’a teslim edileceğini açıkladı. Sucuoğlu ayrıca otelin yanan kısmının tamirat işlemlerinin de bakanlık tarafından üstleneceğini söyledi.
Mehmetçik Belediye başkanı Cemil Sarıçizmeli ise bankalarda Zekai Altan’a destek amacı ile hesap açılacağını ve konu ile ilgili Pazartesi günü Nitovikla Otelde bir basın toplantısı gerçekleştireceğini açıkladı.

Tulga: Turizm politikaları artık sorgulanmalı
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Nitovikla Otel’de yaşanan olayın; Kalkınma Bankası’ndan alınan kredinin geriye ödenmemesinden dolayı açılan davalardan kaynaklı avukatın talep ettiği ücret için hacze gitmesinden ortaya çıktığını belirtti.
Hürrem Tulga, Nitovikla olayının özelde turizm politikaları, genelde ise ekonomi politikaları ve imzalanan protokoller sorgulanmadan anlaşılamayacağını ve önüne geçilemeyeceğini kaydetti.
Zekai Altan’ın Kalkınma Bankası’ndan aldığı krediyi yerinde kullandığını ve tesisi gerçekleştirdiğini kaydeden Tulga, diğer küçük kültürel otellerde ve pansiyonlarda yaşanan sorunların burada da yaşandığını, turizm teşviklerinden yararlanamadıkları için küçük otel ve pansiyonların haciz noktasına geldiğini ileri sürdü.


Bebek: Birçok tesis sıkıntılı
Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD), eko turizm alanında faaliyet gösteren birçok tesisin sıkıntılı olduğunu vurguladı.
KITUYAD Genel Sekreteri Birol Bebek tarafından yapılan açıklamada, Turizmci-Yazar Zekai Altan’ın sahibi olduğu Nitovikla Otel ile ilgili icra kararına dikkat çekilerek, “Eko turizm ile uğraşan birçok turizmcinin durumu benzer” denildi.
Nitovikla ile ilgili durumun, ülkede sürdürülebilir turizm anlayışının oturmadığının somut göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, sektör temsilcilerinin kaygı içerisinde olduğuna da dikkat çekildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474