banner564

“Haklarımızı Rum’a teslim etmeyeceğiz”

UBP ve DP’li vekillerin de eşlik ettiği Eroğlu, Mağusa’da vatandaşla buluştu, Kıbrıs konusunun yakın dönemde çok çetin geçeceğini söyledi

“Haklarımızı Rum’a teslim etmeyeceğiz”
banner598
Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kıbrıs konusunda önümüzdeki dönem çok kritik geçecek” dedi.
Eroğlu, Kıbrıs Türk Halkı’nın görüşlerini alarak, nabzını tutarak masada olduklarını ve çözüm istediklerini; ancak ne halkın ne de kendilerinin Kıbrıs Türkü’nün bugünü ve geleceği için önemli olan hakları Rum’a teslim etmeye niyetleri olduğunu söyledi.

Mağusa’yı ziyaret etti
Seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Derviş Eroğlu, dün Gazimağusa’yı ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Eroğlu Kıbrıs konusu hakkında bilgi vererek Mağusalılarla sohbet etti. 
Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ziyareti sırasında, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, UBP Genel Sekreteri ve Milletvekili Sunat Atun, Milletvekili Hamza Ersan Saner, Milletvekili Ahmet Kaşif, Milletvekili Erdal Özcenk, DP Milletvekili ve Mağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu, UBP Mağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay eşlik etti.


Vatandaşlara bilgi verdi
Eroğlu, sırasıyla Timisi’nin Kahvesi, Antalyalılar Mahallesi, Maraş Spor Kulübü, Anadolu Mahallesi, Veyseller Mahallesi, Demokrat Parti Maraş Lokali ve Piyale Paşa Muhtarlığı’nı ziyaret ederek son gelişmeler hakkında vatandaşlara bilgi verdi. 
Önümüzdeki 5 yılın, geçtiğimiz 5 yıldan çok daha zorlu olacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adım atarsanız, biz de atarız demiştik”
“Rumlar masadan kalkmıştır. Bence bahaneleri geçerli bir bahane değil. Barbaros Hayrettin sismik araştırma gemisinin araştırmalarını bahane ederek masadan kalkmışlardır. Gemimiz bu araştırmalara yapmaya devam edecektir. Çünkü biz geçmişte, Rumların hidrokarbon yataklarıyla ilgili adım atacaksa, bizim de atacak adımlarımız olduğunu Rum liderliğine iletmiştik. Bu adımı erteleyin dedik. Ama bizi dinlemediler. Ben de Sayın Erdoğan’la New York’ta Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması imzaladık ve hükümetimiz de bunu onaylayarak TPAO’ya bizim adımıza araştırma hakkı vermiştir.

“Piri Reis varken masadan kalkmamışlardı”
“O dönem piri reis isimli gemi bizim adımıza araştırma yapıyordu. Karada da bir araştırma yapmıştık. O zaman da sismik araştırma yapıyorduk. Ama masada kalkmamışlardı. Bu defa onlar İtalyan şirketine yetki verdikten sonra, Barbaros Hayrettin gemisi de araştırmalarını bizim adımıza yapmaya başladı. O dönem masadan kalkmayanlar, bu araştırmayı bahane ederek kalktı.” 

“Al-ver sürecinden huzuru kaçtı”
Müzakerelerde üçüncü safhaya geçildiğini ifade eden Derviş Eroğlu, bunun da al-ver süreci olduğunun altını çizdi. Karşılıklı al-verlerin olacağı üçüncü safhada Anastasiadis’in masadan kalktığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Rum lider Anastasiadis’in huzurunu kaçıran da işte bu safhadır” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473