banner564

Hala Sultan Tekkesi'nde gönüller huzur doldu

Güney Kıbrıs'ta bulunan Hala Sultan Tekkesini ziyarete giden yaklaşık bin kişi, birlikte namaz kılıp dua etti

Hala Sultan Tekkesi'nde gönüller huzur doldu
banner598
Kuzey Kıbrıs’tan yaklaşık bin kişi, Güney Kıbrıs'ta bulunan Hala Sultan Tekkesi’ni ziyaret etti. 
Ramazan Bayramı çerçevesinde yapılan organizasyonla yaklaşık bin kişi, 21 otobüsle Metehan sınır kapısından, Hala Sultan Tekkesi’ne götürüldü.
Hala Sultan’ın kabri de ziyaret edilirken, Hala Sultan Cami’nde Din İşleri Başkanlığı görevlileri tarafından mevlit ve ilahiler okundu. 
Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile dinlerarası diyalog girişimleri yapan İsveç’in Lefkoşa Büyükelçisi Klas Gierov da ziyaret sırasında camide hazır bulundu.
Klas Gierov konuşmasında, Hala Sultan’a gerçekleştirilen bu ziyaretin Kıbrıs’ta barışa ulaşılması ve iki halk arasında güven oluşturulması açısından ayrı bir önem taşıdığını vurguladı. 
Dini liderlere göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Büyükelçi Gierov, dini liderlerin gerçekleştirdikleri bu organizasyonla hem diyaloğun, hem sağlıklı iletişimin, hem de dini özgürlüklerin gelişmesine önemli katkı sağladıklarını ifade etti. 
Gierov, Hala Sultan Tekkesine yapılan ziyaretin Kıbrıs’taki sorunun din temelli bir problem olmadığını gösterdiğini de kaydetti. 

Alemdar: Diğer ibadet yerleri de açılmalı
Hala Sultan İmamı Şakir Alemdar da yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ta Hala Sultan Tekkesinin son 3-4 yıldır ibadet yeri olarak hizmet verdiğini anlattı. 
Alemdar, Güney Kıbrıs’ta bulunan bine yakın ibadet yerinin Hala Sultan Tekkesi gibi ibadete açılmasını istedi. 

Atalay: İki halk bir arada yaşayabilir
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay da Hala Sultan Tekkesine 3’üncü ziyaretin gerçekleştiğini anımsatarak, bu durumun dini liderlerle yapılan görüşmeler sonucu sağlandığını belirtti. 
Atalay, İslam geleneğinin, adada yaşadığı gibi, 2 halkın da bir arada yaşayabileceğine inandıklarını ifade etti. 
Atalay, geçmişteki acıların değil, güzel hatıraların öne çıkartılması halinde sürdürülebilir bir barışın sağlanabileceği düşüncesini dile getirdi. 
Hala Sultan ziyareti Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın öğle namazını kıldırmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474