banner564

‘Teselli edici’

Anastasiadis “20 Temmuz savaştı” diyen Akıncı’nın sözlerini yorumladı:

‘Teselli edici’
banner598
   Politis gazetesi, Rum lideri Nikos Anastasiadis’in,“Timvo Makedonitissa” askeri mezarlığında düzenlenen anma töreninde bir konuşma yaptığını ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “1974’te barış harekatı değil savaş olduğu” şeklindeki açıklamalasını da yorumladığını bildirdi.
   Anastasiadis, Akıncı’nın sözlerini “teselli edici” olarak nitelendirirken, “41 yıl sonra yaraları sarmak ve acıları teselli etmekten için çalışmaktan başka yapacak başka bir şey olmadığını” belirtti.
    Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyaretinin sorulması üzerine ise Anastasiadis, “Bazıları kutlama yaparken, bazılarının yas tutması üzücü” değerlendirmesinde bulunarak, “Erdoğan’ın her türlü kışkırtmadan kaçınarak, ülkesinin bu kabul edilemez durumu sona erdirmedeki kararlılığını ima etmesini umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Gereğini yapmadık

   Anastasiadis, 20 Temmuz’un yıldönümünde “Kıbrıslı Türkler için bunca yıldan beri gerekenleri yapmadık” diyerek, geçmiş Rum hükümetlerini de eleştirdi.
   Politis ve diğer gazeteler, 1974 Barış Harekatı’nın yıldönümü sebebiyle KKTC’de kutlamalar, Güney Kıbrıs’ta ise anma ve kınama etkinlikleri düzenlendiğini belirterek, adanın her iki tarafında düzenlenen etkinlik ve yapılan açıklamalara geniş yer verdi.
   Politis gazetesi, “Teselli Ancak… Nikos Anastasiadis, Türk Cumhurbaşkanına Mesaj Gönderdi – Akıncıyla Birlikte – Anastasiadis: “Kıbrıslı Türkler İçin Gerektiği Kadarını Yapmadık” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Yunan Cuntasının darbesi ve 20 Temmuz Barış Harekatı sebebiyle düzenlenen çeşitli etkinliklerde yaptığı konuşmaları aktardı.
   Gazete, Anastasiadis’in dün akşam Rum Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla “bir fırsat penceresinin açıldığını ve bugünkü kabul edilemez koşulların ortadan kaldırılmasını sağlayacak bir çözüme ulaşmak için” karşılıklı saygı çerçevesinde müzakere ettiklerini söylediğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473