banner564

Haplar buzluktan çıktı

182 adet Ecstasy ile Ercan’dan giriş yaptığı iddia edilen Mehmetcan Karaozan’ın, 2 gün içinde 64 tanesini elden çıkardığı bildirildi

Haplar buzluktan çıktı
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da önceki gün Mimar Mehmet Vahip Caddesinde devriye gezen polis aracına kasten ve kanunsuz olarak çarptıktan sonra kaçan Mehmetcan Karaozan, Alper Baran Tutucu ve 17 yaşındaki T.T daha sonra polis tarafından yakalandı.
Polis tarafından gözaltına alınan zanlılardan Karaozan'ın ikametgâhında yapılan aramada buzluk içerisinde uyuşturucu hap tespit edildi. Zanlılar dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis zanlılar Mehmetcan Karaozan, Alper Baran Tutucu ve 17 yaşındaki T.T'nin 5 Eylül 2016 tarihinde saat 21.45 raddelerinde  Mimar Mehmet Vahip Caddesinde devriye gezen polis aracına, Alper Baran Tutucu'nun kullandığı araba ile kasten ve kanunsuz olarak çarptıklarını söyledi.
Polis, olay yerinden kaçan zanlıların yapılan takibin ardından tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. 

Hapların bir kısmını satmış…
Polis, zanlılardan Mehmetcan Karaozan'ın olayın akabinde evinde yapılan aramada buzluk içerisinde kavanozda muhafaza edilen MDMA (ecstasy) türü uyuşturucu hap bulunduğunu belirterek zanlının konu ile ilgili gönüllü ifade verdiğini söyledi. 
Polis çavuşu Duman zanlının ifadesinde konu hapları 3 Eylül 2016 tarihinde Ercan Havaalanından 182 adet olarak getirdiğini bir kısmını tükettiğini, bir kısmını da sattığını itiraf ettiğini anlattı. 
Polis diğer zanlıların ise ifade vermediklerini ve ikametgahlarını da belirtmediklerini söyleyerek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

“Uyuşturucu ile bağlantım yok…”
Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Alper Baran Tutucu trafik suçu işlediğini uyuşturucu ile bağlantısı olmadığını söyledi.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474