banner564

Hasaplar karıştı

CTP Birol Karaman’ı aday gösterince, Girne eski Belediye Başkanı Sümer Aygın bağımsız aday olacağını açıkladı

Hasaplar karıştı
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   KKTC’nin 2 büyük partisi UBP ile CTP’de, belediye başkanlıkları konusunda akıllara durgunluk veren gelişmeler yaşanıyor.
   UBP Lefkoşa’da Hasan Sertoğlu’nu aday gösterirken, partinin Onursal Başkanı Derviş Eroğlu’nun kızı DP’den aday gösterildi. Yine UBP’de Vasili Belediye Başkanlığı için şimdiki başkan Mehmet Adahan’ı aday gösterirken, partinin Vadili örgüt başkanı Erçin Çoban bağımsız aday olacağını duyurdu.
   Benzeri bir durum ise CTP’de yaşanıyor. CTP, Girne’den Birol Karaman’ı aday gösterirken, partinin önemli isimlerinden eski belediye başkanı Sümer Aygın, halkın yoğun talebi üzerine bağımsız aday olacağını açıkladı.
   Diyalog’a konuşan Aygın, “Önce Girne ve Girne’de yaşayan insanlarımız dedik; bugün itibariyle bir yola çıktık. Girne’de son 4 yıldır biriken sorunlar ve gelecekle ilgili çözüm üretilmeyen problemler halkı arayış içine itti. Girne’nin birçok kesiminden insanlar aday olup bu sorunları çözebilmemiz için bir şekilde telkinde bulundu, talepte bulundu. Tarihi bir sorumluluk üstlendiğimizin farkındayız ve biriken sorunları her yönüyle çözebileceğimize olan hem halkın bize olan inancı hem de kendimize olan güven nedeniyle yeniden aday olmaya karar verdik” dedi.

“Girne’nin gülen yüzü olmak istiyoruz” 
Aygın, Girnelilerin yüzünü de güldürmek istediğini söyleyerek, seçildiği takdirde Girne’nin sorunlarını çözmek için çabalayacağını kaydetti. 
Bağımsız Başkan adayı Sümer Aygın, Girne’nin sorunlarıyla ilgili olarak da şöyle dedi: 
   “Yoğun olarak trafikle ilgili çözümler üretebileceğimize inanıyorum. Tabi bunca yıllık deneyim ve birikimden sonra rahat gözlem yaptığımda trafiği düzeltebileceğimize inanıyorum. Binaların çok olması ve yüksek olması ve Girne’yi bir şekilde rahatsız etmesi illa ki bir gerçekliktir ama tüm bu hadiselere rağmen Girne’de yaşamın daha kaliteli olması insanın ulaşım-su-temizlik konularında sorun yaşamamasıyla ilgili tedbirler alınırsa belki bu diğer rahatsızlıklar bir şekilde ortadan kalkar. Bugün tüm sorunların nedeni olarak işte bu saydıklarım görünüyor. Halbuki başka kentlerde de yoğunluklar oldukça yüksektir. Ama belediyeler durmaz, onlar bu yoğunluğun getirdiği sorunları çözmek için var gücü ile çalışır. Çözüm vardır kendime güveniyorum ve inanıyorum. Bu çözümleri herkesle konuşarak, diyalog içinde bulunarak çözebileceğimize inanıyorum. Bunlar yanında arıtma tesisinin sorunları var, bunları çözmek zorundayız. 5 Bin ton su denize akmaktadır ve temizlik. Bunlar olduktan sonra halkın sosyal hayatını düzenleyecek ciddi projelerimiz vardır. Girne’nin bir turizm kenti olabilmesi ve kentin yaşama geri döndürülmesiyle ilgili çok ciddi projelerimiz vardır. Bunların hayata geçirilmesi için yoğun çalışmalar yapacağımızın garantisini veririm.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474