Melin DOBRAN
Leymosun Kültür Vakfı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği pikniğin üçüncüsü dün Girne Boğaz Alanı’nda yapıldı. 1974’te Limasol’dan Kuzey’e göçmen olarak gelen yüzlerce Limasollu etkinlikte buluşarak hasret giderdi. Vakfın aldığı karar doğrulturusunda piknikte, Soma’da meydana gelen facia nedeniyle, müzik gibi eğlenceli etkinlikler gerçekleştirilmedi.
Etkinlik hakkında basına açıklama yapan Leymosun Kültür Vakfı kurucu üyelerinden Yücem Rasımoğlu, 3 yıl önce Limasolluları bir araya getirmek amacı ile komite oluşturulduğunu ve bu gurubun giderek büyüdüğünü anlattı.
Vakfın kurucu üyelerinden Huriye Büyükoğlu da bir konuşma yaparak, Limasol insanının çağdaş ve birbirlerine bağlı olduğunu belirtti ve “Limasollu olmak ayrıcalıktır” dedi. Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın da “Vakıf, Leymosundaki küçük de olsa farklılıklar içeren o kültürü, o güzellikleri buraya taşıyor. Gönül arzu eder Güney’den gelen diğer yerleşim birimlerindeki insanlar da organizasyonlarla yöresel kültürlerini yaşatsın, yeni nesillere aktarsın” ifadelerini kullandı.
Niyazi’s Restaurant, Mis Yoğurt, Heineken ve Limasol Bankası’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen piknikte, kebaplar yendi, sohbetler edildi, oyunlar oynandı ve herkes bir sonraki buluşmada görüşebilmek ümidiyle, mutlu bir şekilde evinin yolunu tuttu.
Vatandaşlar güzel havanın keyfini çıkardı
Bu arada havaların düzelmesi nedeniyle vatandaşlar Boğaz Piknik alanına adeta akın etti. Aileler mangal başında ve piknik masalarında yemek hazırlarken, çocukları gönüllerince koşup oynadı.
Dursun ve Gül’ün düğüne özel tişörtü
Bir kaç ay sonra, Türkiye’de dünya evine girecek olan, Zühtü Dursun ve Gül Yeral isimli genç çift, Diyalog objektifine, giydikleri özel tişörtleriyle poz verdi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 03:23