banner564

Havada ve karada rötar

Yağış ve fırtına nedeniyle uçak seferleri aksadı, Girne yolu bir süre trafiğe kapatıldı

Havada ve karada rötar
banner598

 Suna ERDEN

   KKTC genelinde etkili olan yoğun yağış ve fırtına nedeniyle dün gece uçaklar Ercan Havaalanı’na iniş yapamadı. Ercan’a inemeyen bazı uçaklar Antalya Havalimanı'na yönelip, bir süre burada bekledi.  Yağış nedeni ile görüş mesafesinin 400 metreye kadar düştüğü, risk oluştuğu için uçakların geri dönmek zorunda kaldığı belirtildi. 
   Gün içerisinde de birçok uçuş rötar yaptı. Saat 12.45’te iniş yapması beklenen Antakya-Ercan uçuşu, 11.25’teki Adana-Ercan uçuşu ve 09.50’deki İstanbul-Ercan uçuşunun hava şartları nedeni ile rötarlı yapıldığı öğrenildi. Gece saat 22.40’taki İzmir-Ercan seferini yapan uçak ise hava şartlarından dolayı iniş yapamadı. İzmir uçağı, Antalya Havaalanı’na gitmek zorunda kaldı. Bazı uçaklarda iniş yapamadığı için bir süre havada tur attı. Saat 23.30 itibari ile hava şartlarının kısmen düzelmesi ile uçaklar iniş yapabildi. Antalya Havalimanı’na inen İzmir uçağı da geri dönerek saat 12.00 sıralarında Ercan’a indi. 

Kara ulaşımı da olumsuz etkilendi 

Olumsuz hava şartları sadece hava ulaşımını değil, kara ulaşımını da olumsuz etkiledi. Dün saat 20.00 sıralarında Girne - Lefkoşa Anayolunun Girne Üst geçidi ile Boğaz Kavşağı arası ve Girne - Degirmenlik Anayolunun ise Arapköy kavşağı ile Alevkayası kavşağı arası güvenlik açısından trafik akışına kapatıldı. 
   Ayrıca Kaplıca - Balalan çemberi arası yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metrenin altına düştü. Girne - Lefkoşa Anayolu ile Girne -Degirmenlik Anayolu (Dağyolu) saat 22. 00 sıralarında yeniden trafiğe açıldı. Aşırı yağışlar nedeni ile bazı yerlerde su baskınları olurken, Girne’de mahkemeler önündeki yol çöktü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474