banner564

Hayal gibi!

Bilay Çetereisi’nin ikinci gönüllü ifadesine de itiraz eden avukatı Menteş Aziz, 3 milyon TL’nin aslında hiç çalınmadığını, Kalkanlı’daki orman yangının ise kendiliğinden çıktığını savundu

Hayal gibi!
banner598
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’yi taşıyan aracın silah zoruyla soyulması ile ilgili yargılanan Bilay Çetereisi’nin ilk gönüllü ifadesinin mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından ikinci gönüllü ifadeye sabık avukatının itirazı üzerine başlatılan duruşma içinde duruşmalar sürüyor. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın ifadesinin gönüllü olup olmadığına dair yapılan duruşmada dün iddia makamı iki tanık dinletti.  Soygun olayının soruşturmasını yapan Müfettiş Numan Örü dün tanık kürsüsünde ifade verdi. Örü, 30 Temmuz 2014 tarihinde sanığın ilk ifadesinin ardından Güzelyurt Adli Şube’ye getirilerek kendisine teslim edildiğini, sanığın burada , “Abi ilk ifademde orman yangınını anlatmadım. Onu da anlatmak isterim” diyerek gönüllü ifade vermek istediğini söyledi. 

Örü: Ormanı nasıl yaktığını gönüllü ifadesinde anlattı
Örü, daha sonra sanıktan aldığı gönüllü ifadeyi mahkemeye okudu. Sanık ifadesinde, “Abim Mustafa Çetereisi, Rıfat Fırat ve ben birlikte Kalkanlı’daki ormanlık alana gittik. Haziran ayı içerisindeydi. Rıfat Fırat, çalı çırpı topladı ve bana günü gelince burayı ateşe vermemi istedi. Soygun günü sabah 06.00 sıralarında Kalkanlı’daki ormanlık alanda gidip ormanı ateşe verdim. Daha sonra ODTÜ yolunun yanındaki yola girdim. Burada Rıfat Fırat’ın bana daha önceden vermiş olduğu telefonla K harfi ile kayıtlı olan telefonu aradım. Telefonu Rıfat Fırat açtı ve bana kamışlıkların oraya gidip beklememi söyledi…” şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

Aslan: Kendi paramla kebap ısmarladım…
Sanığın ifadesinin okunmasının ardından savunma adına mahkemede hazır bulunan avukat Menteş Aziz, bu ifadenin daha önceden polis tarafından hazırlandığını, sanığa baskı yoluyla imzalatıldığını, soygunda çalınan 3 milyon TL’nin aslında hiç çalınmadığını, orman yangının ise kendiliğinden çıktığını, sanık ile alakası olmadığını öne sürdü. Numan Örü’nün ardından Lefkoşa Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Ali Aslan tanık kürsüsüne çıktı. Aslan, sanık avukatının sanığın aç bırakıldığına ve güneş altında saatlerce bekletildiğine dair iddiaları üzerine, “ben kendi paramla sanığa kebap ısmarladım” dedi. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme duruşma içinde duruşmaya devam edilmek üzere davayı 18 Mart tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473