banner564

Hayal kırıklığına uğradım

Kamu-Sen Başkanı Özkardaş, Birikim Özgür’ü yaptığı açıklama nedeniyle eleştirdi:

Hayal kırıklığına uğradım
banner598
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı, CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür ile Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni görüştü.
Birikim Özgür, Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede yaptığı konuşmada, 2008 Küresel Finans Krizi’nin ardından dünya ekonomisinde yaşanan toparlanmaya rağmen, uzmanların hâlâ küresel düzeyde önemli risk ve kırılganlıkların varlığından söz ettiklerini söyledi. 
Özgür, tüm CTP-BG ve DP-UG milletvekillerinin oldukça iddialı bir temel vizyona dayandırılmış Hükümet Programı’na güvenoyu verdiğini ve halen bu güvenoyuyla hükümetin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

“Herkes denetleme hakkına sahip”
Birikim Özgür, şöyle devam etti: “Elbette herkesin tüm bu çalışmalara ilişkin kendi siyasi görüşüne ve bakış açısına bağlı olarak hükümeti denetleme ve yanlışlarını eleştirme hakkı bakidir. Ancak hükümetin, kurulduğu aşamada programında yer verdiği kamu bütçesinde gelir gider dengesinin kurulması temel hedefinden ve bu öngörü doğrultusunda taahhüt ettiği ilkesel duruştan geri adım atması, kuşkusuz siyasi iradenin farklılaşması anlamına gelecektir. Mali disiplini sağlamak, harcamalarında verimliliği temel almak ve kamu açıklarını kontrol ederek azaltmak, bir devlet politikası olarak hükümet programında yer alıyor. Bu politika, hükümet görevini sürdürdüğüne ve programını değiştirmediğine göre halen yürürlüktedir” 


Özkardaş: Sadece emekçiden tasarruf olmaz... 
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da, Birikim Özgür’ün okuduğu metinden hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Sadece emekçinin üzerinden tasarruf yapılmak istendiği anlamını çıkardığını savunan Özkardaş, “Bu çok uzun konuşmanız, bende büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Çünkü bu uzun metnin içerisinde, ne ülkede yaşanan yolsuzluklara, ne vergi kaçakçılığına, ne her gün yapılan müdür müsteşar atamalarına, ne de rotasyona tabi tutulan bakanlık değiştirmelerine değinmediniz” dedi.

“Yolsuzluklardan hesap sorulmuyor”
Özkardaş, ülkede her gün soygun, yolsuzluk, müdür müsteşar atamaları, bakanlık değişiklikleri, münhalsız istihdamlar ve vergi kaçakçılığı yapıldığını ileri sürerek, bunlardan dolayı kimseye hesap sorulmadığını savundu.
Mehmet Özkardaş, artık sendikaların akılarını başlarına toplayıp, ülkedeki her konuda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.  Özkardaş, bugün yapılacak greve sendika olarak tam destek vereceklerini de söyleyerek, bundan sonra da birlik olup, bu eylemleri sürdüreceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473