banner564

‘Hayalet Şehir’ canlanıyor

Kapalı Maraş’ta ikinci açılım süreci başlıyor; 643 metrekarelik alan kamuya açılıyor

‘Hayalet Şehir’ canlanıyor
banner598

Bir zamanlar ‘Hayalet Şehir ’olarak anılan Kapalı Maraş’ta ikinci açılım süreci başlıyor. 
Maraş’ta 174 bin 643 metrekarelik alan askeri statüden çıkarılıyor.
Ekim 2020′de Kapalı Maraş’taki Demokrasi Caddesi ve bölgede bulunan Bilal Ağa Mescidi ile sahil kesimindeki Kennedy Caddesi, gezi amaçlı kamuya açılmıştı, ancak yeni açılımla birlikte söz konusu bölgelerin ilerisinde bulunan özel mülklerin bulunduğu alan da, kamusal alana dahil edilmiş oldu.
16 Temmuz tarihli Bakanlar Kurulunda alınan kararla askeri statüden çıkarılan bölgede, özel mülklerin bulunduğu, Maraş’ın girişindeki büyük kilisenin etrafını kapsadığı belirtiliyor.
Bu kapsamda askeri statüden çıkartılan bölgedeki özel mülkler, Taşınmaz Mal Komisyonuna başvuran 36 hak sahibi Kıbrıslı Rum’a ait.
Hak sahibi 36 Kıbrıslı Rum’un iade, , tazminat ve takas haklarının bulunduğu da ifade ediliyor.
Böylece 174 bin 643 metrekarelik alanın kamusal alana dahil edilmesiyle, bölgedeki demir çitler kaldırılacak ve bu alan da şehre dahil edilecek.
        
        

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat İle Şi̇ri̇n
Ferhat İle Şi̇ri̇n - 3 yıl Önce

MAL GUDUZLARI, YANDAŞLAR PARSELLEMEYE BAŞLAMAK ÜZERDİR BURAYI...AMAN DİKKAT !! ÖYLE DÜNYAYA HARİSTİRLER Kİ, SORMA GİTSİN...GANİMET GUDUZU KÖPEKLER.EL ETEK ÖPMEYE BAŞLAMIŞTIR BİLE..

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Dallamalar marasin açılma olayı mali olan rumun gelip kktc egemenliği de yaşamasını teşvik edip 3 puan almak rumları 40 satır 40 katır olayına yönlendirmek ne yağması hem bu adamları sen secmiyormusun

Hulusi Adali
Hulusi Adali - 3 yıl Önce

Eee Uyan artiik turkish power artik bunlari ben degil sen seciyorsun!!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473