banner564

Lefkoşa’nın göbeğinde mikrop yuvası

Başkent Lefkoşa’nın göbeğinde, Girne Kapısı’nın hemen yanında bulunan ve kendi kaderine terk edilen Mücahitler Parkı pislikten geçilmiyor

Lefkoşa’nın göbeğinde mikrop yuvası
banner598

Ömer KADİROĞLU

   Kuzey Kıbrıs’ta özellikle çocuklu ailelerin hoş vakit geçirebileceği herhangi bir çay bahçesi veya belediyelere ait eğlence merkezinin bulunmamasından şikayet edilir. Ancak; 1974 öncesinde adanın en gözde mekanı olan Lefkoşa’daki Mücahitler Parkı ne belediye tarafından işletilebildi, ne de özele kiralandıktan sonra.
   Lefkoşa’nın göbeğinde, Atatürk Büstü’nün de bulunduğu Girne Kapısı’ndaki park bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı bir pislik yuvasına dönüştü. Parkın her yerinde çöp dağları oluşurken, elektrik direkleri kırılmış, kablolar açıkta bırakılmış, tuvaletler mikrop yuvası haline gelmiş.

Utandıran manzaralar
Başkent Lefkoşa'nın en önemli noktalarından biri olan Mücahitler Parkı’nda utandıran manzaralar görülüyor.  
Lefkoşa’nın göbeğinde, Atatürk Büstü’nün de bulunduğu ve törenlerin düzenlendiği bölgede bulunan parkın talan edilmiş hali yürek burkuyor. Özellikle yaz aylarında, turistlerin ve halkın uğrak yeri olan park, bazı duyarsız vatandaşlar yüzünden kirlilikle boğuşuyor.
Daha önce yiyecek-içecek hizmeti veren büfe şu anda terk edilmiş durumda. Büfenin camları kırılırken, içerisi de çöp yığınına döndü.

Risk oluşturuyor
Parktaki aydınlatma direklerinin bazıları çalışmazken, bazılarının elektrik akımını sağlayan telleri dışarı doğru sarktı. Aydınlatma direkleri üzerindeki lamba ve projektörler her an düşecek gibi dururken, elektrik kablolarının dışarıda olması da büyük bir risk oluşturuyor.  Çevreye gelişigüzel atılan çöpler ve molozlar ise ortaya hoş olmayan görüntülerin çıkmasına neden oluyor.
Önlem şart
Parktaki iki tuvalet mikrop yuvası haline gelirken, park içerisinde bulunan ve daha önce büfe olarak kullanılan ahşap yapıların içerisi de ihtiyaç gidermek için kullanılıyor. 
Parkta gelişi güzel etrafa atılan içki şişeleri de dikkat çekerken, şehrin göbeğinde çöplük haline gelen ve mikrop saçan parkla ilgili önlem alınması gerekiyor. 

Mücahitler Parkı
Mücahitler Parkı daha önce belediye tarafından çalıştırılıyordu. İçerinde çay bahçesi ve yiyecek-içecek satan büfeler bulunuyordu. Ayrıca parka kurulan platformlarda konserler veriliyor, etkinlikler yapılıyordu. Açık havada düğün yapmak isteyenler de parkta dünya evine giriyordu. 
Tarihi surların dibindeki park turistlerin de uğrak yerlerinden biri oluyordu.  Öte yandan pandemi önceci dernekler parkta yardım kermesleri düzenliyordu. Şimdi adım atılamayacak duruma gelen parkın acilen elden geçirilmesi gerekiyor. 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2021, 07:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Lefkoşa belediye başkanına habire TC düşmanlığı palikarya seçiciliği yapmak yerine asli görevini yapmaya çöpleri toplamaya yolları tamir etmeye davet ediyoruz aklı ermeyen işlere kafa yormaması dilegiyle

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mücahit kelimesi belediye başkanında allerji yapıyordur adı palikarya işbirlikçisi parkı olsaydı cillop gibi yapardi

GERMANIUM
GERMANIUM - 3 yıl Önce

BEELDİYE BAŞKANI VE TÜM ENJÜMENİ, MİLLET VEKİLLERİ, CBAŞKANI VE TÜM HALK ACİLEN SEFERBER OLMALI.TATAR BURAYA EN YAKIN KİŞİ.BU CUMHURİYETİ TEMSİL EDİYOR.BAKALIM TATAR, NE TEPKİ VERCEK?YOKSA,SADECE TÖRENLERDE ÇİÇEK ÇELENK KOYUP, MİLLİYETÇİ SÖYLEMLERLE Mİ YETİNECEK??? MERAK EDİYORUZ. VE NERDE O VATANSEVER MÜCAHİTLER DERNEĞİ NERDE VATANSEVER SOL GRUPLAR ????? NERDE, BEDAVADAN VATANDAŞ OLUP VATANA SAHİP ÇIKMAYAN AVANTACILAR.???

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474