banner564

Hayaller büyük

Vatandaşlar, Milli Piyango’nun 50 milyonluk Yılbaşı ikramiyesine umut bağladı

Hayaller büyük
banner598
Zorkun TAŞER

   Milli Piyango’nun bu yıl 50 milyonluk büyük ikramiyesini kazanmak isteyen vatandaşlar, biletlerini şimdiden almaya başladılar.
   Türkiye’de çoktan tükenen biletlerin Kıbrıs’taki satışları devam ediyor. Tam bilet 50 TL, yarım biletin 25 TL, çeyrek bilet ise 12.5 TL’ye satılıyor. 
   Diyalog muhabiri, dün başkent Lefkoşa’da birçok vatandaşa “ 50 milyon size çıkarsa ne yapardınız?” sorusunu yöneltti. İşte cevaplar:

Cüneyt Özçağ
 “Büyük ikramiye bana çıksa öncelikle evimin tüm borcunu kapatırım. Kendime güzel bir araba alıp, iş kurardım. Sağlık sektöründe çalıştığım için sağlık sektöründe ticaret yapabileceğim bir iş kurmak isterdim. Çocuğuma iyi bir gelecek sağlamak için de onun eğitimine harcardım.” 




Yahya Keskin
“Piyango bana çıksa kimsesiz çocuklara, yaşlılara yardımcı olurdum. Kendime ev alır, işimi kurardım. En büyük hayalim bir üniversite kurmak onunla beraber özel okul açardım ve fakir insanlara gücü olmayanlara mutlaka burs verirdim.”




Fatma Çamlı
“ Piyangodan büyük ikramiye kazanabileceğim bir şansım olduğuna inanmıyorum. Eğer çıksaydı, ev borcumu kapatır, çocuklarıma güzel bir gelecek sunardım. Fakat her şeyin fazlasının zarar olduğuna inanıyorum, paranın da ayni şekilde.”




Serkan Karademir
“Henüz piyango bileti almadım ama her sene son ana kadar bekler sonra bilet alırım. Eğer piyango bana çıkarsa, aileme ve yeğenlerime daha iyi bir gelecek sağlarım. Büyük bir arazi alıp içerisine ayrı evler yapar ve tüm ailem ile orda yaşardım.”




Erkan Eser
“Öncelikle fakirlere, bakıma muhtaç insanlara yardım ederdim. Kendime ait bir dükkan açıp işimi kurardım. Ardında hayalimdeki evi yapar, arabamı alırdım ancak büyük ikramiyenin bana çıkmasını istemem. İnsanların ihtiyaçlarından fazlasını istemesi insanoğlunun aç gözlülüğünden kaynaklanıyor, ben buna inanıyorum.”




Yakup Akarsu
“ Büyük ikramiye bana çıksa, önce çalıştığım dükkanı satın alır, ben işletirdim. Köydeki inşaatımı bitirir ayrıca bir de villa yapardım. Fakir akrabalarıma, ihtiyaçlılara yardım eder, en çok istediğim arabayı alırdım.”




Oya Tuna
“Milli piyango bana çıksa ilk önce kendime güzel bir ev ve araba alırdım. Ardından kendime çok büyük, güzel bir güzellik merkezi açardım. Eşim için de ayrı bir iş kurardım. Güzel bir okul yaptırır, fakirlere yardım ederdim. Kızımın güzel bir eğitim almasını sağlardım.”




Serdar Eser
“Kendime ayrı bir iş kurar, işimde daha da büyürdüm. Bir villa yapar, hayalimdeki arabayı alırdım. İhtiyacı olan insanlara yadım eder, bağışlar yapardım.”




Celal Kasaboğlu
“Çocuk vakıflarına, hayır kurumlarına yardım eder, yaşlılara bakım evi açardım. Kıbrıs ekonomisi için faydalı olacağına inandığım geri dönüşüm fabrikası açardım. Balığa ve seyahate meraklı olduğum için büyük bir tekne alır dünya turuna çıkardım. Kendime yer alır dükkân açardım. Kalan parayla ya finans sektörüne ya da borsaya yatırım yapardım.” 




Ferhat Göğüce
“Milli piyango bana çıksa öncelikle uzun bir tatile çıkıp bahama adalarına gideceğim. Ardında kendime ev ve araba alır aileme rahat bir gelecek sağlarım. Çevremde tanıdığım veya tanımadığım ihtiyaçlı insanlara yardım ederdim.”

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474