banner564

Hayalleri yok oldu

Türkiye’de 10 bin Euro’ya satın aldığı sahte pasaportla KKTC’ye gelen ve daha sonra güneye geçmeye çalışırken yakalanan Fadime’ye 9 ay hapislik verildi

Hayalleri yok oldu
banner598

 Suna ERDEN

Sahte Bulgaristan pasaportu ile Güney Kıbrıs'a geçmeye çalışırken yakalanan 22 yaşındaki Fadime Ürger hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Kermiya Sınır Kapısı’nda Fadik Urga Yordonova adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ile yakalanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen sanık 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararda sanığın sahte kimliği 10 bin Euro’ya hazırlattığı belirtildi.
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddiyetine değinerek, bu tür suçların yaygınlaştığını ve ülkede huzuru bozan suç türlerinden olduğunu belirtti. Hüdaverdi, sanığın Lefkoşa'da Kermiya Sınır Kapısı’nda, daha önceden Türkiye'nin İzmir ilçesinde tanımadığı bir kişiye 10 bin Euro vererek Fadik Urga Yordonova adına hazırlattığı sahte Bulgaristan Kimliği ve Bulgaristan Pasaportunu Güney Kıbrıs’a geçmek için muhaceret görevlilerine vererek sahte resmi evrağı tedavüle sürme suçu işlediğini söyledi.
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, genç suçlu statüsünde olan sanığın ceza evinde geçirmiş olduğu süreyi de dikkate alarak 9 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473