banner564

Hayati önemi var

Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği, Taşınmaz Mal Komisyonu için mali kaynak yaratılmasını istedi

Hayati önemi var
banner598

   Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği (KİYED) Başkanı İsmail Sayı, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun karar üretebilmesi için mali kaynak yaratılması gerektiğini belirterek, bu konuda acil karar üretilmesini istedi.
   “Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulma gayretlerini desteklemekteyiz. Ancak çözüm sürecinin nasıl gelişeceği veya nasıl sonuçlanacağını öngörmek bugün için mümkün değildir” diyen Sayı, şunları kaydetti:
   “Her ne sonuç yada çözüm modeli olursa olsun Kıbrıslı Türklerin kendi yaşamlarını iyileştirecek her adımı da gecikmeden atmaları gereklidir ve acildir. 
   Kıbrıs sorununun zor konularından biri mülk konusu olarak kabul edilmektedir. Mülk sorununun çözümü Kıbrıs sorununun çözümüne çok ciddi olumlu katkı yapacaktır. 
   Uluslararası tanınmış Taşınmaz Mal Komisyonu çalışmalarına devam etmekte ve kararlar üretmektedir. Ancak TMK sonrası icraat tatminkar olmaktan uzaktır. Bu yetersizliğin ana nedeni mali kaynak eksikliğidir. Kaynak sorununun aşılması için tüm siyasilerin, durumun aciliyetini ve önemini kavrayarak, diğer düşünce, görüş ve ideolojilerdeki ayrışmalarını bir kenara bırakıp, sonuç alıcı ve hızlı bir çalışma içine girmeleri Kıbrıs Türkleri için hayati önem taşımaktadır. 
   Bu nedenle Hükümetimizin ve meclisimizdeki tüm siyasilerin, siyasi rozetlerini bu konu için bir kenara bırakarak Taşınmaz Mal Komisyonunu destekleyecek, mali yapısını güçlendirecek yasal düzenlemeler için hızla ve acilen çalışmaları gerekmektedir. 
Sorunu kamuoyunun gündemine getirmeyi bir görev olarak kabul ediyor, geleceğimiz için TMK nın güçlendirilmesi konusunda, halkımıza siyasilere baskı yapmalarını ve onları cesaretlendirmelerini önemle tavsiye ederiz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473