banner564

‘Vicdanımız rahatsız’

İşadamı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için Besim Tibuk Kıbrıs’tan, 7 önemli isim de Türkiye’den çağrı yaptı

‘Vicdanımız rahatsız’
banner598

 Denizhan TECİK

Türkiye’nin tanınmış işadamlarından Osman Kavala’nın 1 Kasım 2017’den beri herhangi bir iddianame olmaksızın tutuklu bulunmasını sürekli eleştiren ve serbest bırakılmasını talep eden Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk’un çağrılarına, Türkiye’den 7 önemli isim daha katıldı.
   Eski Adalet Bakanı Aysel Çelikel, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, Boğaziçi Üniversitesi eski rektörleri Ayşe Soysal ve Üstün Ergüder, İstanbul Barosu eski başkanları Turgut Kazan ve Yücel Sayman ile eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik’in imzaladığı metinde adalet vurgusu yapıldı. Açıklanan ortak metinde şöyle denildi:
   “Ülkenin sorumluluğunu almanın birçok gereğinden bir tanesinin haksızlıklara dikkat çekmek ve doğrulara, gerçeklere şahitlik etmek olduğuna inanıyoruz. Bizler Osman Kavala’nın saygın, mütevazi ve demokrat kişiliğinin ve yaşamının şahidiyiz. Bizim böyle bildiğimiz Osman Kavala 6 aydır cezaevinde. Bir insanı bu kadar uzun süre özgürlüğünden mahrum bırakmak için çok güçlü delillere sahip olmak gerekir. Lakin ortada bir iddianame bulunmamakta. Saygın bir kişiye yapılan bu muamele bizlerin ve toplumun vicdanını yaralamaktadır. Bir toplumun üyeleri her konuda hemfikir olmak zorunda değildir ama birbirlerinin vicdanından ve adalet mekanizmalarından umutlarını kesmeye itilmemelidir. Ya ciddi bir iddianame ile kamuoyunun karşısına çıkılmalı ya da Osman Kavala serbest bırakılmalıdır.

TOBB neden sessiz?
NET Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Liberal Demokrat Parti Onursal Başkanı Besim Tibuk da, Osman Kavala’nın iddianame olmaksızın tutuklanmasına yönelik eleştirisini sürdürüyor.
   Besim Tibuk, Diyalog TV’de yayımlanan Son Durum programında “Osman Kavala’nın hala iddianamesi yazılmadı” diyerek, diğer işadamlarının, özellikle de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) sessizliğine dikkat çekti. Tibuk şöyle dedi:
   “Dikkat edin hiçbir yerden tepki var mı? Osman kavala bir iş adamıdır ve en aşağı 30-40 şirketi TOBB’a üyedir ve aidat veriyor… Hadi diyelim ki iş adamları korkuyor, çünkü Türkiye’deki iş adamlarının %80- 90’ı omurgasızdır… Ben onları çok takdir ederim çalışkanlar, uyanıklar girişimciler ama omurgasızlar… Hadi siz korkuyorsunuz bari sizin kuruluşunuz olan TOBB’un başkanı çıkıp bir şey söylesin. 
   Osman Kavala aylardır içerde biri de demez mi iddianameyi yaz kardeşim… Ben bunları çaresizlikten anlatıyorum … Ben bu adamları ziyaret edemiyorum … Türkiye’nin bu durumunu görünce kahroluyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473