banner564

‘Hayır için çalışıyor’

Reşat Soylukal, Başpiskopos Hrisostomos’u açıklamalarından dolayı eleştirdi

‘Hayır için çalışıyor’
banner598
Sosyal Demokrat Parti (SODEP), Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos’un son açıklamalarını, “yapılacak bir referandumda Kıbrıs Rum tarafından ‘hayır’ çıkması için atılan bir adım” olarak değerlendirdi.
SODEP Başkan Yardımcısı Reşat Soylukal yaptığı yazılı açıklamada, Başpiskopos Hrisostomos’u, bir çözüm planında; Kuzey Kıbrıs’a yerleşen Türkiye kökenlilerin ve bunların çocuklarının Türkiye’ye dönmesi, bunun yanında Kıbrıs Türk tarafına Başkan Yardımcısı veya yetkisi olmayan Başkanlığın verilmesi gerektiğini savunan açıklamalarından dolayı kınadı.
Açıklamanın Kıbrıs Rum Kesiminde panik yaşattığını savunan Soylukal, “Böyle bir açıklamanın yapılması Rum tarafında olası bir referandumda ‘hayır’ çıkması için atılmış bir adım olarak görülüyor” dedi.
Türkiye kökenli KKTC vatandaşları konusuna da atıfta bulunan Soylukal, “Rum kesiminde 1974 sonrası gelip vatandaş olan binlerce yabancı uyruklu insan vardır.
Bunlar sorun olmazken TC’den gelerek KKTC’de yaşayan ve çocuk sahibi olan insanların geri gönderilmesi asla kabul edilemez” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473