banner564

Hayırlı olsun

Türkiye’de nefeslerin tutulduğu ve sonucu merakla beklenen cumhurbaşkanlığı seçimi için KKTC’de de sandıklar kuruldu, oy verme işlemi başladı

Hayırlı olsun
banner598
Serap Turan EVRAN
Türkiye’de nefesler tutuldu, gözler ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ve o seçimden çıkacak sonuçlara çevrildi. Gurbetçiler ise o heyecanı günler öncesinde yaşadı. Yurt dışında yaşayan Türkler sandıklara akın etti. Bu atmosferi yaşayanlar arasında ülkemiz de vardı.
Türkiye bu seçimle, önemli bir sınavı vermeye hazırlanıyor. Zira bugüne kadar TBMM tarafından belirlenen Cumhurbaşkanı, cumhuriyet tarihinde ilk kez halk tarafından seçilecek. Halk da bu bilinçle hareket etti, Cumhurbaşkanı’nı kendisinin seçecek olmasının heyecanını ve mutluluğunu bir arada yaşadı. 

KKTC’de de seçim heyecanı yaşandı 
Oy kullanacak 90 bin seçmenin bulunduğu KKTC’de ise Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nce belirlenen 2 okul; 20 Temmuz Fen Lisesi ile Lefkoşa Türk Lisesi’ne yerleştirilen sandıklara halkın ilgisi bir hayli yoğun oldu. Toplam 33 şeffaf sandığın yer aldığı okullarda dün 08.00 – 17.00 saatleri arasında başlayan oy verme işlemi 3 Ağustos Pazar günü sona erecek. Halkın ilgisinin bir hayli yoğun olduğu seçimlerde Diyalog Gazetesi’ne konuşan seçmenler, ilk kez bir Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilecek olmasının heyecanını yaşadıklarını söylediler, tüm seçmenleri vatandaşlık görevlerini yapmaya davet ettiler. 


Haslet Eroğlu – Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı
Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin KKTC ayağında oy vermenin heyecanını yaşayanlar arasında Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun kızı Haslet Eroğlu da vardı: 
“Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyumu kullandım. İnşallah hayırlara vesile olur. 
Türkiye’nin yurt dışında yaşayan Türklere oy kullanma hakkı vermesi çok güzel. İnşallah bu uygulama bize de kısmet olur. Yurt dışında yaşayan Kıbrıslılar da bulundukları ülkelerde oylarını kullanabilir” 

Nafi Civan
“KKTC’de yaşayan bir Türkiye yurttaşı olarak oyumu kullandım. Vatana millete hayırlı olsun. Oy hakkı olan her seçmenin buraya gelip oy kullanması bu heyecanı yaşaması gerekiyor.”

Filiz Velieceoğlu
 “Yıllar sonra oyumu kullanabilmenin mutluluğunu yaşadım. Bize bu fırsatı verdikleri için herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı’nı halkın seçecek olması çok güzel. 3 aday yarışıyor ancak inşallah benim oy verdiğim aday kazanır”

Hacire Elmas
“Şanlıurfalıyım, burada yaşıyorum. Çok güzel bir duygu, çünkü ilk kez oy kullanıyorum. Türkiye’deki yarış bir hayli heyecanlı. İki aday arasında gidip geldik.”


Derya Göksu 
 “Çok güzel, oy kullanabilmek gurur verici bir şey. Hayırlısı olsun, inşallah benim oy verdiğim aday kazanır.”


Halit Testereci 
“Diğer oy verme işlemlerinden hiçbir farkı yok, aynı şey. Cumhurbaşkanımızı belirlemeye çalışıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Biz gereken tercihimizi yaptık.”

Ayşe Köse
“Yurt dışında ilk kez oy kullandık. Hayırlısı olsun. İnşallah desteklediğimiz aday Cumhurbaşkanı olur”

Nadire Dere 
Oy vermeye torunu ile birlikte gelen Nadire Dere de desteklediği adayın Cumhurbaşkanı olmasını isteyenlerden. Dere, “Yurtdışında ilk kez oy kullanıyorum. Kendi dünya görüşüme yakın adaya oyumu verdim” dedi



Havva Genç
“Uzun zamandır Türkiye’deki tüm seçimler için oyumuzu KKTC’de kullanıyoruz. Ama, bu defa ki çok farklı. Heyecanlıyız. İlk kez Cumhurbaşkanımızı biz kendimiz seçeceğiz. Biz gönlümüzde razı olana oyumuzu verdik. İnşallah hakkımızda hayırlı olan kazanır”




3 adaylı yarış 
İlk tur 10 Ağustos
İkinci tur 24 Ağustos
Türkiye’de ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerde 3 aday yarışıyor. Mevcut Başbakan, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile CHP ve MHP’nin ‘çatı aday’ olarak belirlediği TBMM dışındaki bir çok partinin de desteğini alan Ekmeleddin İhsanoğlu. Her 3 aday da seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.  Türkiye’yi karış karış gezen adaylar, halkın oylarına layık olmak için yoğun çaba sarf ediyor. Ancak, İlk turda yüzde 51 oy oranını bulan çıkmazsa, en çok oyu alan iki aday 24 Ağustos’ta tekrar yarışacak. Zaferi göğüsleyen isim ise 28 Ağustos’ta Abdullah Gül’den görevi devralarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olmaya hak kazanmış olacak. 



Randevuya yetişemeyenler için alternatif ‘Gümrükler’
Oy kullanmak için randevu gününü kaçıran seçmenler ise üzülmesin. Başkent Lefkoşa'da kurulan sandıklarda oy kullanma hakkını kaybedecek ancak Randevusunu kaçıran seçmenler Türkiye'deki 42 gümrük kapısında oyunu kullanabilecek. Gümrük kapılarında 26 Temmuz'da başlayan oy verme işlemi ise 10 Ağustos'a kadar sürecek. Seçmenlerin sandık başına TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaportla gitmeleri gerekiyor.

 
İlk oy Avustralya’dan 
Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına, ilk kez cumhurbaşkanını belirlemek için bulundukları ülkelerde oy verme hakkı tanınan seçimde, ilk oy kullananlar Avustralyalı Türkler oldu.  

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 10:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fehmi Pekar
Fehmi Pekar - 4 yıl Önce

Henüz yaşıyorlarken eşinizi, 40 yıllık arkadaşınızı hatta anne veya babanızı kaybedebilirsiniz.
Nasıl?
Anlayış olarak onların hayli üstünde olduğunuzu fark edersiniz. Eşe, bazı dosta/arkadaşa, ha bire duygu/mantık karışımı avans dağgimışsınızdır; onların hayat sorunlarıyla ilgili bahanelerine hürmeten.
Büyüklere ise geçmişe hürmeten büyüklük ediyorsunuzdur ve bu durum zamanla artık mantık ve duygu olarak tolere edilemeyecek aşamaya gelir.
Çünkü beklersiniz ki sizin o sürekli baktığınız aynaya bi kere baksınlar-:)
Bakmazlar efendim, bakamazlar. Hatta bi de çok yiğit, eke görünürler.
Buyrun cenaze namazına -:)

Bu durumda yaşıyorken öldüklerini bilemeyenler ne yapar derseniz:Hani gerçekte yapamadıkları yiğitlik var ya, sanki onu biraz sezmenin burukluğu ve mahcubiyeti ve durumu tam anlayamamanın sıkıntısıyla kala kalırlar.
Aynaya bakıp kendini, ne olduğunu görmek bu kadar zor bi şey mi yahu?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473