banner564

“Hedef adanın tümü“

Girne göçmeni Rumlar, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını istiyor, Baf Metropoliti Yeogios “Akıncı çılgınlığına kapıldık” diyerek, Türkiye’yi ‘manevra yapmakla’ suçluyor

“Hedef adanın tümü“
banner598
   Girne kökenli Rumların örgütlü bulunduğu “Özgür Girne” isimli örgüt yürütülmekte olan müzakere sürecinin “yabancı güdümlü olduğunu” savunarak, Rum hükümetine “halk size devleti dağıtma yetkisi vermedi, manipülasyona son verin” mesajı gönderdi.
   Baf Metropoliti Yeogios ise, “Akıncı çılgınlığına kapıldık” diyerek, Türkiye’nin manevra yaptığını, ane hedefinin adanın tümünü ele geçirmek olduğunu savundu.
   Fileleftheros’un haberine göre müzakere edilenlere tamamen karşı olduğunu açıklayan “Özgür Girne” kamuoyuna söylenenlerin çözümle birlikte yürürlüğe konulacaklar olmadığı görüşünü ortaya koydu, şunları savundu:
   “Kıbrıs Cumhuriyeti devam etmeyecek, egemenliği olan yeni bir devlet de kurulmayacak. Müzakerelerle, her birinin denetiminde olacak toprağın alanını düzenlemeleri istenen iki ayrı devlet olacak. Mülkler de yönetecekleri vatandaşlara ait olmayacak, kendi denetimlerinde olacak. Halk size devletin bu şekilde dağıtılması için yetki vermedi. Bu yabancı güdümlü sürece ve manipülasyona son verin.”

Papazın tepkisi

    Politis Baf Metropoliti Yeogios’un Pazartesi akşamı III. Makarios için düzenlenen “unutmuyorum, mücadele devam ediyor” sloganlı anma etkinliğinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis’i eleştirdiğini bildirdi.
   Habere göre Yeorgios “41 yıllık deneyimle daha akıllı olmamız gerekirken Türkiye’nin, zaman zaman kullandığı kişilerin manevralarına bakılmaksızın, vazgeçilmez hedefinin Kıbrıs’ı tamamen almak olduğunu görmezden gelerek benzeri görülmemiş bir Akıncı çılgınlığına kapıldık” ifadelerini kullandı.
   Anastasiadis’in, Otello Kalesi ziyaretini de eleştiren Yeorgios “Makarios işgal rejiminin temsilcileriyle eğlenmeyi kabul etmezdi. Yaşasaydı, sadece Türklerin Kıbrıs’ın tamamını Türkleştirme hedefine hizmet eden bir prosedürden kurtulmaya öncülük eder, iki bölgeli iki toplumlu federasyonun reddinin taksimi getireceği inancımızın aptallık olduğunu söylerdi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474