banner564

İstişare sürecek

Sendika temsilcileri ile görüşen Bakan Sucuoğlu, sektörlerde yaşanan sıkıntıların ilgili taraflarla işbirliği içerisinde çözüleceğini belirtti

İstişare sürecek
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ-PER SEN) temsilcilerini kabul etti.

Yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Çaluda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek bakanın  sağlık alanında gösterdiği başarıların  çalışma hayatında da devam etmesini temenni etti. 
Kabulde konuşan DAÜ Per Sen Başkanı Erdal Altun da, sendikanın üniversite içinde  yaşadığı yetki karmaşasına değinerek, iki dönemdir  yetki konusunda toplu iş sözleşmelerinde hatalar  yapıldığını ve sendika üzerinde oyunlar oynandığını iddia etti.
Bakan Faiz Sucuoğlu da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde sendikal örgütlenme ilgili yaşanan sıkıntıların Bakanlığın bilgisine geldiğini kaydetti.
Sucuoğlu,  ilgili taraflarla genel bir değerlendirme yapılacağını ve sorunun çözümü konusunda taraflarla istişare edilerek  çalışma başlatılacağını söyledi. 

Atakan: Davamız 9 yıldır sürüyor
Öte yandan Bakan Faiz Sucuoğlu, Buran Atakan başkanlığındaki Kamu Emekçileri Sendikası temsilcilerini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu,  eski KTHY çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve eksik ödemelerin tamamlanması için Bakanlık olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini vurguladı.
Buran Atakan, Bakan Faiz Sucuoğlu’nun ülke genelinde en çok oyu alarak parlamentoya seçildiğini belirterek, Çalışma Bakanlığı görevinde başarılı olacağını ifade ettiği Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.
Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanları olarak davalarının 9 yıldır devam ettiğini ifade eden Atakan, KTHY çalışanlarının haklarına sahip çıkılması hususunda çalışma hayatından sorumlu Bakan olarak Sucuoğlu’ndan destek istedi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474