banner564

Hedef güçlü mesaj

Başkent Lefkoşa’da yarın gece düzenlenecek Demokrasi Mitingine toplumun tüm kesimlerinden destek yağıyor

Hedef güçlü mesaj
banner598
Başkent Lefkoşa’da yarın gece Sarayönü meydanında düzenlenecek Demokrasi Destek Mitingine toplumun tüm kesimlerinden destek yağıyor.
Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, yarın gece Lefkoşa’da gerçekleştirilecek “Demokrasi” mitingine destek belirtti.
Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Kuzey Kıbrıs’taki sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen “Demokrasiye Destek” mitinginin dünyaya güçlü bir mesaj verilmesi açısından büyük bir önem taşıdığını kaydetti.
Yönetim Kurulu olarak mitinge destek kararı aldıklarını belirten Akar, “Demokrasiye sahip çıkarak daha güçlü bir Türkiye yaratmak, dünyadaki tüm Türkler için gereklidir” dedi.
Türkiye’nin ve KKTC’nin kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayan Akar, zor günleri birlik ve beraberlik ruhu içinde, demokrasiye sahip çıkarak ve demokrasiyi güçlendirerek aşabileceklerine inanç belirtti ve Anavatan Türkiye’nin, yaşanan sıkıntıları en kısa sürede aşacağına olan inançlarının tam olduğunu vurguladı.
Akar, 5 Ağustos Cuma günü Lefkoşa’da Sarayönü Meydanı’nda düzenlenecek mitinge herkesi destek vermeye çağırdı ve şehitleri rahmetle andı, Türk milletine geçmiş olsun dileklerini yolladı.

Halkın Partisi de demokrasinin yanında
Halkın Partisi (HP) cuma günü Türkiye’deki darbe girişimini kınamak üzere gerçekleştirilecek Demokrasiye Destek Mitingi’ne destek belirterek, darbelerin karşısında çoğulcu demokrasinin yanında olduğunu vurguladı.
Öte yandan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu ve Kıbrıs İlahiyat Mezunları Derneği Başkanı Emre Özkan, Casino İşletmecileri Birliği birer yazılı açıklama yaparak yarınki mitinge destek belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473