banner564

“Hedef müvekkilimdi”

Aybak cinayetinin dünkü duruşmasında sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri şok iddilarda bulundu

 “Hedef müvekkilimdi”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde işlendiği iddia edilen Ahmet Aybak cinayetinin duruşmasına dün devam edildi. 
Sanıklar İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, meselenin soruşturmasını yürüten polis müfettiş muavini Ömür Dalkıran sanık 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri tarafından sıkı bir şekilde istintak edildi. 
İstintakı sırasında Dalkıran’a bazı iddialarda bulunan Emre Kadri’nin özellikle cinayet günü asıl hedefin maktul değil de kendi müvekkili Mustafa İlhan Tuncay’ın olabileceğine ve hedefin şaşmış olabileceğine ilişkin iddiası dünkü duruşmaya damgasını vurdu.  
Sanık kutusunda bulunan İbrahim Maraşlı’nın da avukat Emre Kadri’nin iddiaları karşısında yaşadığı şaşkınlık dikkat çekti.

“Esrarengiz bir adamdı”
Maktul Aybak hakkında avukat Emre Kadri’nin bazı sorularını cevaplayan Dalkıran, maktulün gerçekte kendisini Karadağlı olarak tanıtan, sürekli yalnız dolaşan, kılığına kıyafetine özen gösteren esrarengiz bir kişi olduğunu söyledi.

“Maktul, İbrahim Maraşlı’ya şantaj yapıyordu”
Gazimağusa’da 2006 yılında işlenen fail meçhul Ahmet Girgin cinayeti ile Aybak cinayeti arasında ilişki kuran avukat Emre Kadri, sanıklardan İbrahim Maraşlı ile maktulün konu cinayetle ilişkileri olduğunu ve maktulün bu konuda Maraşlı’ya şantaj yaparak para sızdırdığını ve Maraşlı’nın bu sebeple maktulü öldürmüş olduğunu iddia etti. 

“Mustafa İlhan Tuncay’ı yem olarak kullandı”
Sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın maktulün şantajlarına karşılık müvekkili Mustafa İlhan Tuncay’ı yem olarak kullandığını savunan Kadri, polisin her türlü ihtimali değerlendirmeden tahkikat yaptığını ileri sürerek, polisin gerekli çalışmayı yapması halinde her iki cinayeti de aydınlatabileceğini iddia etti.

“Cinayette üçüncü bir kişi olma ihtimali var”
İbrahim Maraşlı ile maktulün olay yerine gitmeleri ile ilgili Dalkıran’a bazı sorular yönelten avukat Emre Kadri, olay yerine giderken araçta üçüncü bir kişinin olma olasılığının olduğunu iddia etti. Cinayette üçüncü bir kişinin olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu ileri süren Kadri, sanıkların yakalanmasının hemen ardından Maraşlı’nın evindeki bazı emarelerin çöp tenekesine atılmasının da bu iddiayı güçlendirdiğini savundu.

“Belki de müvekkilimi öldüreceklerdi”
İbrahim Maraşlı’nın daha önce cinayet soruşturması geçirdiğini, maktulün ise birini darp ederek öldüğünü anımsatan Kadri, “İkisinin de geçmişi belli, belki de o gün birlikte sanık 2 Mustafa İlhan Tuncay’ı öldüreceklerdi” şeklinde iddiada bulundu. Cinayet günü hedefin Mustafa İlhan Tuncay olma ihtimalinin yüksek olduğunu savunan Kadri, hedefin şaşmış olabileceğini ve yanlışlıkla maktulün ölmüş olabileceğini iddia etti.
Mesai saatinin dolması üzerine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, davayı duruşmaya devam edilmek üzere 23 Mayıs Pazartesi gününe ertelediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474