banner564

Hem 160 bin gitti hem de özgürlük

Bektaş Market’in muhasebecisine yönelik soygun girişiminde bulundukları gerekçesiyle yargılanan sanıklara toplamda 16 yıl hapis cezası verildi

Hem 160 bin gitti  hem de özgürlük
banner598
Girne’de 24 Ağustos 2015 tarihinde, Bektaş Gıda Market’in muhasebe sorumlusuna yönelik soygun girişimi sonucu polis tarafından tespit edilerek tutuklanan ve suçlarını kabul etmedikleri için duruşma yapılan sanıklar Nebi Kansu, Hasan Yüksel Soyder ve Orçun Coşkunsu ile ilgili karar dün açıkladı. 
Sanıklar Bektaş Market’e ait 160 bin lirayı taşıyan muhasebeciyi soymak istemiş ama bunda başarılı olamamıştı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi, yargılandıkları tüm davalardan suçlu bulup mahkûm ettiği Nebi Kansu ve Hasan Yüksel Soyder’e 6’şar yıl, Orçun Coşkunsu’ya ise 4 yıl hapis cezası verdi.  
Melek Esendağlı başkanlığında Yargıç Seran Bensen ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu. 
Kararı heyet başkanı okudu Heyet adına kararı okuyan Başkan Melek Esendağlı, sanıklar Nebi Kansu, Hasan Yüksel Soyder ve Orçun Coşkunsu’nun “soyguna teşebbüs”, “ciddi darp”, “kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından itham edilip tüm suçları kabul etmedikleri için duruşma yapıldığını aktardı. 

Tüm davalardan suçlu bulundular
Sanıklarla ilgili lehte ve aleyhte olan tüm hususları değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Esendağlı, sanıkların sunulan olgular ışığında tüm davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. Sanıkların kişisel durumundan önce kamu menfaatinin önemli olduğuna vurgu yapan Esendağlı, son olarak Nebi Kansu’ya 6 yıl, Hasan Yüksel Soyder’e 6 yıl ve Orçun Coşkunsu’ya ise 4 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.


160 bin lirayı alıp gideceklerdi…
Girne Salih Miroğlu Caddesi’nde 24 Ağustos 2015 sabah saatlerinde maskeli bir kişi, Bektaş Gıda Market’in hemen çıkışında, marketin muhasebe sorumlusu olan kadının boğazına bıçak dayayarak çantasında bulunan 160 bin TL parayı almak istedi. Maskeli kişi tarafından darp edilip yerde sürüklenen kadın, soyguncuya direnirken elindeki çantayı bırakmadı. Amacına ulaşamayan maskeli kişi ve olay yerinde olduğu belirlenen iki arkadaşı hızla yerinden olay uzaklaştı. 

Polis tek tek tespit etti
Olayın polise ihbar edilmesinin ardından harekete geçen Girne Polis Müdürlüğü ekipleri, kısa süre sonra, üç saldırganın izine ulaştı. Olaya karışmakla suçladığı Hasan Yüksel Soyder’i Lefkoşa’daki evinde tespit eden Girne Polis’i, maskeli saldırganın da Nebi Kansu olduğunu öğrenmesi üzerine, Kansu’nun evine baskın yaptı. Kansu arka pencereden kaçarken, evde bulunan diğer sanık Orçun Coşkunsu gözaltına alındı. Nebi Kansu ise kısa bir süre sonra tespit edilerek tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474