banner564

Hemşirelere vefa borcu

Mehmetçik’te Havva Yekta Kurteli’nin, Serdarlı’da ise Ayşe Çoban Belet’in ismi sağlık merkezine verildi

Hemşirelere vefa borcu
banner598
Sağlık Bakanlığı, Serdarlı ve Mehmetçik köylerinde bulunan sağlık merkezlerinin isimlerine merhum hemşirelerinin adını verdi.
Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre, Serdarlı ve Mehmetçik’te düzenlenen törenlere Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı.
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Başhemşiresi Güley Bilgi Abatay’ın organize ettiği törenlerde iki hemşirenin isimleri yaşatılmış oldu.
İlk olarak Serdarlı’da düzenlenen merhum hemşire Ayşe Çoban Belet’in isimi sağlık merkezine verilirken, daha sonra Mehmetçik’te merhum hemşire Havva Yekta Kurteli’nin ismi Mehmetçik Sağlık Merkezi’ne verildi.
Bakan Sucuoğlu törenlerde yaptığı konuşmada, her iki hemşirenin de ülkesini seven, yardım sever ve çalışkan insanlar olduğunu söyleyerek, onları kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.
Ayşe hemşirenin kanser hastalığı ile mücadelesini kaybettiğini, Havva hemşirenin ise ambulans ile hasta taşırken kaza sonrası yaşamını yitirdiğini ve görev şehidi olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, her iki hemşirenin ailelerine Allah’tan sabır diledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473