banner564

Hepsi serbest

Lefke’yi savaş alanına çeviren ve mahkeme tarafından tutuklu yargılanmalarına karar verilen sanıkların itirazı dikkate alındı

Hepsi serbest
banner598
Ülke genelinde büyük infial yaratan ve Lefke’nin savaş alanına döndüğü kavga sonucunda Güzelyurt Kaza Mahkemesi tarafından tutuklu yargılanmalarına karar verilen iki grup ayrı ayrı itiraz dosyaladı.
Hakan Titiz, Adem Yurdagül, Hüseyin Arı, Azer Danyıldız, Abdulkadir Kızıltaş, Ekrem Özbahadır  ve Veysel Ekinci, Doğan Yıldırım, Murat Algan, Ertan Özmen isimli sanıkların itirazları dün Yargıtay Ceza Mahkemesi huzurunda görüşüldü.
Yargıtay Ceza Mahkeme Başkanı Ahmet Kalkan ve Üyeler Gülden Çiftcioğlu, Bertan Özerdağ huzurunda görüşülen dünkü duruşmada sanık avukatları mahkemeye sanıkların tutuksuz yargılanmasının gerektiğini belirterek bu yönde savunmalarını sundular. 

Karar oybirliği ile alındı
Yargıtay Ceza Mahkemesi sanık avukatlarının beyanlarını dinledikten sonra kısa bir süre ara verip kararını açıkladı. Mahkeme heyetinin oybirliği ile almış olduğu kararı Başkan Ahmet Kalkan açıkladı. 
Kalkan alt mahkemenin vermiş olduğu kararında aynı suçtan mahkemeye çıkarılan zanlıların aralarında gerekçe gösterilmeyerek farklı teminat şartına bağlanmasının hatalı olduğuna bulgu yaparak zanlıların tümünün aynı şart altında yani yurtdışı çıkış yasağı, haftada 3 gün ispati vücut ve muteber 1'er kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474