banner564

Her keseye uygun

Düğün ve nişan sezonuyla birlikte abiye kıyafetler de mağazalardaki yerini aldı

Her keseye uygun
banner598

 Düğün ve nişan sezonunun başladığı dönemde, abiye kıyafetler de mağazalardaki yerini aldı. Taşlısından, pullusuna, dantellisinden, simlisine kadar birçok çeşit, alıcı bekliyor. Lefkoşa’da abiye kıyafet satan mağazalarda, rengârenk ve desenli ürünler mevcut. Fiyatları ise 89 liradan başlayıp bin 900 liraya kadar çıkabiliyor. Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız mağaza sahipleri, sezonun ve alışverişin başladığını söyledi. Genellikle gençlerin sade abiye tercih ettiğini ifade eden esnaf, düğün sahibi annelerin ise taşlı abiye tercih ettiğini belirtti. Esnaf, bu yıl pastel renklerin yanı sıra, simli abiyelerin de ön planda olduğunu dile getirdi.

Esnaf ne dedi..??

Yonca Çeliker: 
Mağazamızda abiye fiyatları 139 liradan başlayıp 459 liraya kadar çıkabiliyor. 179 liraya olan abiyelerimiz de var,  280 liraya olan da var. Abiyelerde bu yıl pudra pembesi, gümüş, saks mavisi ve mint yeşili en çok tercih edilen renkler arasındadır. Kır ve plaj düğünleri arttığı için, rahat uçuşan desenli abiyeler de tercih ediliyor. Şu an abiye alışverişi için sezon başladı. Mezuniyet töreni, nişan, düğün ve nedime kıyafetleri, alıcıları bekliyor. Abiyede balık modeli vazgeçilmez modeller arasındadır. Bu yıl altı bol olanlar ön plandadır. Taşlı abiyeyi genelde düğün sahibi anneler tercih ediyor. Gençler ise daha çok sade tercih ediyor. Ayrıca bu yıl abiye tarzı tulumlar da oldukça moda. 

Derya Alp:
Mağazamızdaki abiye fiyatları, 89 lira ile bin 95 lira arasıdır. Bu abiyeler kısa, uzun, kabarık, straplez ve balık modellerindedir. Küçük ve büyük beden gibi çeşitleri de mevcuttur. Sade modelden şık modele kadar seçeneğimiz vardır. İpekyol’un özel tasarımı olan ve çok az sayıda gelen özgür Masur By İpekyol abiyeleri, bu hafta reyonlarımızda ve mağazalarımızda olacaktır. Bu ürünlerin fiyat aralığı ise 670 lira ile 1.900 lira arasıdır. Bu yıl simli ve kendinden desenli kumaşlar gündemdedir. Model olarak her yıl balık veya prenses model denen belden kesik ve kabarık model ön plandadır. Özel tasarım ürünlerde ise çiçek desenli, ipek saten, taş, pul işleme ve kocaman fiyonklar var. Simlinin yanında uçuk pastel renkler, açık pembe ve açık mavi gündemde.

Sare Ersöz: 
Yaklaşık 2 ay önce sezon açıldı ve alışverişler başladı. Bu sene mini elbiseler ve balık modeller tercih ediliyor. Ayrıca bu yıl tül şeklinde olan abiyeler ve taşlılar da moda. Orta yaştaki bayanlar genellikle düz, sade ve üstü dantelli modelleri tercih ediyor. Batik marka ürünlerin fiyatı 700 liradan, Naramax marka ürünlerin ise fiyatı 250 liradan başlıyor. İkisi de mağazamızda tek fiyattır. Geçen yıl olan moda, bu sene değişmedi. Sadece model değişti. Bol, dar oldu, kısa uzun oldu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2018, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473