banner564

Her puanın değeri var

Süper Ligde ilk yarının tamamlanmasına son 4 hafta kaldı.

 Her puanın değeri var
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Geride kalan haftalarda birçok olay dikkat çekmiştir. Haftalardır liderlik koltuğuna oturan her takım lider olarak çıktığı maçta puan veya puanlar kaybederek liderliği devretti. Ayrıca bir başka teknik adamımızın daha görevden ayrılması da dikkat çeken konulardan biriydi.
Son iki haftada aldığı farklı galibiyetlerle tekrar lider olan GAÜ Çetinkaya da kendini fark ettiren takım oldu. Binatlı da kötü oynamasına rağmen namağlup unvanını korumasını bildi ve ligde tek yenilgisiz takım durumunda. Gençlerbirliği’nin de son 4 maçı kazanarak iyi bir çıkış yakalaması da gözlerden kaçmadı. Mormenekşe takımının 6 hafta sonra puanla tanışması onlar adına büyük bir moral oldu.
Hafta sonu oynanacak maçlarla 10 hafta geride kalacak. BU maçlardan Yenicami-Mağusa Türk Gücü, Cihangir-Mormenekşe, B.Bağcıl-Binatlı ve Türk Ocağı-GAÜ Çetinkaya maçları bugün  oynanacak. Yarın oynanacak Lefke-Doğan Türk Birliği, Yeniboğaziçi-Değirmenlik ve K.Kaymaklı-Gençlerbirliği maçları ile hafta tamamlanacak. Maçların başlama saati 14.00

İkisi de kazanırım diyemez (Yenicami-Mağusa Türk Gücü)
Son iki maçta sadece 1 puan alan Yenicami, bir başka şampiyonluk adayı ile karşılaşacak. Zirve yarışına ortak olmak için kazanmaları gereken bir maç. Eğer kaybederlerse hem bu maçtaki rakipleri hem de üzerindeki rakiplerinden geride kalabilirler. Cezalı oyuncularının da dönmesiyle daha güçlü olarak maça çıkacaklar. Yenicami kendi sahasında oynadığı 4 maçta 7 puan toplayabildi.
Mağusa Türk Gücü, Lefke karşısında aldığı farklı galibiyetle liderliğe ortak oldu. Her maçı kazanabilecek bir kadroya sahip olan Mağusa Türk Gücü, kazanıp zirvede kalmak isteyecek. Ancak rakibini iki maç üst üste kaybetmediğini de unutmamalı. Geçmiş haftalara göre daha iyi bir rakiple karşılaşacaklar. Deplasmanlarda istenilen puanları toplayamadılar. Oynadıkları 5 maçın 3 tanesini kaybettiler. Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Malek.  

Galibiyetten fazlası (Cihangir-Mormenekşe)
Cihangir, Binatlı deplasmanında avcunun içine kadar gelen galibiyeti yine kendi elleriyle geri çevirdi. Maç boyunca yakaladığı fırsatların yarısını değerlendirse maçı çok daha rahat kazanacaktı. Yine de ortaya koyduğu oyunla bundan sonraki haftalar için çok umut verdi. Ancak kendi evindeki maçı da kazanırsa alınan puanla iyi oyunun anlamı olacak. Çünkü sadece iyi oynayana puan vermezler. Kazanamazlarsa kendilerini potanın içinde bulabilirler.
Mormenekşe 6 hafta sonra kazanmanın mutluluğu ve morali ile bu maça çıkacak. Ligin en az gol (7) atan takımı olmalarına rağmen puan veya puanlar alabilecekleri bir maça çıkacaklar. Zor bir deplasmandan istediklerini alarak dönerlerse bundan sonraki haftalar onlar için çok daha rahat geçebilir. Ancak beklemedikleri bir mağlubiyet alırlarsa yine eskiye dönebilirler. Cihangir Stadı’nda oynanacak maçı Timur Ercan Bodi yönetecek.

Öncelikleri dostluk olsun (B.Bağcıl-Binatlı)
Bir tarafta kadrosuna rağmen alabileceği azami puanları almaya çalışan B.Bağcıl, diğer tarafta ise ligin tek yenilgisiz ve zirve mücadelesi veren Binatlı.
Ligin en az gol (8) atan takımı olan B.Bağcıl kolay gol yemeyen bir takım. Değirmenlik deplasmanında aldığı puanın morali var. Kendi sahasında olmasına rağmen rakibinin golcülerine çok dikkat etmeli. Gol atmak en büyük sorunları. Yine de iki komşu takımın mücadelesi her zaman farklı olur. Konumları farklı olsa da alabileceği puan veya puanlar anlar adına hep artı olacaktır.
Binatlı son hafta tek puanı maçın son saniyesinde rakibinin ikramı ile alabildi. Ancak kolay teslim olmayan bir görüntüleri var. Güçlerini bilerek ve iki golcüsünü de çok iyi kullanarak oynuyorlar. Özellikle boş alan bırakıldığı zaman cezayı kolay kesen golcüleri var. Rakiplerinin durumuna bakarak nasıl olsa kazanırım derlerse unvanlarını da kaybedebilirler. Bostancı Yakup Özorun Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Mehmet Sezener.

Amaçları çok farklı (Türk Ocağı-Çetinkaya)
Sezona çok kötü başlayan Türk Ocağı bu haftaya kadar sadece 7 puan toplarken düşme potasının da hemen üzerinde yer alıyor. Kendi sahasında henüz maç kazanamazken 4 de beraberliği var. Güçlü rakipleri karşısında işleri kendilerinin de tahmin ettiğinden zor olacak. Güç farkının çok olduğu maçtan alabilecekleri puan bile onlar için çok değerli olacak.
GAÜ Çetinkaya son iki haftanın en başarılı ve golcü takımı durumunda. Bunun karşılığını da liderlik koltuğuna oturarak aldılar. Dış sahada en fazla puan toplayan takım olmalarına rağmen beklediklerinden fazla puan kaybettiler. Rakiplerinin ligdeki durumuna aldanmamaları gerekir. Kadro ve güç olarak rakiplerinden önde ve maçı kazanmaya çok daha yakındırlar. İyi bir hava yakalayan GAÜ Çetinkaya kazanması durumunda diğer sonuçlara göre puan farkını da açabilir. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçta Kerem Eran düdük çalacak.

İzlenmesi gereken bir maç (Lefke-Doğan Türk Birliği)
Haftanın en nemli maçlarından biri Lefke’de oynanacak. İki takım da haftayı farklı mağlubiyetlerle kapattı. Lefke yerinde kaybetmeyen ve en başarılı takım. Kendi sahasında zor gol yerken, rakip kalelere goller atabiliyorlar. Onlar için zirveye oynayabilme adına kazanılması gereken bir maç. Kaybederlerse puan farkı açılabilir ve geride kalırlar. Rakiplerinin de çok zor bir takım olduğunu unutmasınlar.
Doğan Türk Birliği bizleri yanıltmaya devam ediyor. Bir türlü istenilen istikrarı yakalayamadılar. Hafta sonunda aldıkları farklı mağlubiyet onlar adına çok kötü oldu. Yine güçlü bir takımla deplasmanda oynayacaklar ve işleri gerçekten de çok zor olacak. Kazanırlarsa yine yukarısı için farklı düşünecekler. Eğer kaybederlerse çok erken olmasına rağmen puan farkından fazla moral olarak geriye düşecekler.
Leke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçın hakemi Osman Özpaşa.

Ev sahibinin zor maçı (Yeniboğaziçi-Değirmenlik)
Bulduğu fırsatları daha iyi değerlendirenin galip geleceği bir maç olacak. 
Yeniboğaziçi aldığı kötü sonuçlardan sonra teknik adam değişikliğine gitti. Son 5 maçta sadece 2 puan alabildiler ve 9 hafta sonunda topladıkları 6 puanla da son sıraya indiler. İyi oynamayan, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine çok fazla sorunlarla uğraşan Yeniboğaziçi takımının işi gerçekten çok zor. Kendi evlerindeki Değirmenlik maçını kazanmaktan başka şansları yok. Kaybederlerse ilerleyen haftalar onlar için kolay geçmeyecek.
Değirmenlik kendi rakiplerinden olan B.Bağcıl karşısında çok önemli 2 puan kaybetti. Gol ümitlerini sadece yabancı oyunculara bağlayan Değirmenlik, Yeniboğaziçi karşısında defansta dikkatli olurlarsa gol bulup istedikleri puan veya puanları alabilirler. Dış saha maçlarında rakipleri gibi onlar da sadece 3 puan alabildiler. Alacakları tek puan bile iyi sayılır. Yeniboğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda oynanacak maçı Fehim Dayı yönetecek.

İkisi de kazanabilir (K.Kaymaklı-G.Birliği)
K.Kaymaklı bu sezon çok genç bir takımla ligi götürmeye çalışıyor. Kendi sahasında daha başarılı olmasına rağmen taraftarlarını memnun edecek futbol oynamıyor. Hafta sonu alınan tek puan onlara pek fazla bir şey katmadı. Mutlaka 2-3 maç üst üste kazanmaları gerekir. Yoksa orta sıralarda gidip gelecekler. Rakipleri son 4 maçı üst üste kazanan ve morali yüksek bir takım. Maçta öne geçerlerse kazanma şansları daha fazla olabilir.
G.Birliği 4 maç üst üste kazanarak istikrarın ne kadar nemli olduğunu gösterdi. Bir anda ligin dibinden orta sıralara yerleştiler. Moral motivasyon olarak da üst seviyeye gelen bir takım.  Fakat bu başarılarına takılıp kalırlarsa maç sonunda skor tabelasına bakmak istemeyebilirler. Kazanamazlarsa bile kaybetmemek onlar için kötü bir sonuç olmaz. 
Lefkoşa Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçın hakemi Serkan Durmaz.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474