banner564

Her zaman hatırlanacak

Siber mesajında, “Bir avuç genç, yüreklerinde toplum ve yurt sevgisiyle herşeyi göze alarak anlamlı mücadele için Erenköy’e çıktılar” ifadelerini kullandı

Her zaman hatırlanacak
banner598
 Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Sibel Siber, günümüzde halen bireylerin kendi ülkelerinde barış ve huzur içerisinde yaşama haklarının ellerinden alındığını söyledi.. Siber yayınladığı Erenköy Direnişi mesajında, “Bundan tam 50 yıl önce yüksek tahsilleri için ailelerinden uzakta olan bir avuç genç, yüreklerinde toplum ve yurt sevgisiyle herşeyi göze alarak bu anlamlı mücadele için Erenköy’e çıktılar” ifadelerini kullandı. 
Siber, toplumda ayrı ve özel bir yeri olan bu mücadelede, Kıbrıslı Türklerin özgür, bağımsız ve barış içerisinde yaşama arzularının herzaman umudu canlı tuttuğunu ve sonuna kadar direnmeyi sağladığını kaydetti. “Malesef günümüzde halen bireylerin kendi ülkesinde barış ve huzur içerisinde yaşama hakları ellerinden alınmaktadır “ diyen Siber, Erenköy direnişinin 50’nci yılında başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere tüm Erenköy Şehitlerini rahmetle, gazileri minnetle andığını bildirdi ve barışı özümsemiş bir dünya dileğinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474