banner564

Herkese görev düşüyor

Alsancak’taki festivale katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Çevrenin kirletilmemesi ve korunması yaşam biçimi haline getirilmeli” dedi

Herkese görev düşüyor
banner598

 Alsancak Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği, Deniz Festivali önceki akşam başladı.9-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, kortej yürüyüşüyle start aldı, ardından Alsancak Parkındaki, açılış töreni gerçekleştirildi

Etkinliğe eşi Meral Akıncı ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşmasında Çevrenin kirletilmemesinin ve korunmasının bir yaşam biçimi haline getirilmesinin önemine dikkat çekerek. çevre temizliğinde caydırıcılığın esas olduğunu belirtti. 
Meclis’in yeni dönemde ilk ele alacağı yasalardan birinin Belediyeler Yasası olacağını tahmin ettiğini belirten Akıncı, Belediyeler Yasası’nın caydırıcılık konusunda gerekli düzenlemeleri içereceğini düşündüğünü ve konuyla ilgili gereken desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı. 
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, 4. Deniz Festivali’nin açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, ülkede sıkıntılı günlerden geçildiğini ve bunun saklanmaması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Sıkıntılı günlerin aşılması için var gücümüzle mücadele edeceğiz, uğraşacağız” dedi. 
Sıkıntıların üstesinden gelinmesi için uğraş verilirken karamsarlığa kapılmaması gerektiğini ifade eden Akıncı, ülkede güzel şeyler de olduğuna dikkat çekti.
Ülkede yaşanan güzelliklere örnek olarak Alsancak Belediyesi’nin icraatlarını gösteren Cumhurbaşkanı Akıncı, Alsancak beldesinde yaşanan güzelliklerde Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in çalışkanlığı, özgüveninin yanı sıra; merkezi yönetim, sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, azalar ve bölge insanı ile yapılan işbirliğinin de önemli olduğunu dile getirdi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in paydaşları ile ele ele vererek Alsancak’ta yaşanan güzellikleri daha da ileriye götüreceğine inanç belirtti.

 “Yerel yöneticilere özel sempatim var”
Kendisinin de 14 yıl Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı yapmasından dolayı yerel yönetim ve yerel yöneticilere karşı özel bir hassasiyet ve sempatisi olduğunu söyleyen Akıncı, bu nedenle yerel yönetimlerin sorunlarına karşı daha duyarlı olduğunu ifade etti. 
Yerel yönetimlerin halka iç içe olup halka hizmet etmek demek olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, “Belediyelerin bekleyen yasası ile ilgili ilk fırsatta gereğinin yapılması şart. Meclisin yeni dönemi başlayınca ilk ele alınacak yasalardan birinin belediyelerin bekleyen yasası olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

 “Kamu mallarını da evimiz gibi korumalıyız”
Cumhurbaşkanlığı himayelerindeki Temiz Düşün projesinin yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde sürdürüldüğünü belirten Akıncı, konuşmasında, çevre temizliğinin bir yaşam biçimi haline getirilmesinin önemine vurgu yaptı.
“Biz kirletelim belediye arkadan temizlesin” şeklinde bir düşünce yapısının doğru olmadığını, yurttaşın çevreyi kirletmemesi gerektiğini idrak etmesinin doğru yaklaşım olacağının altını çizen Akıncı “Evimizin içini ve bahçesini nasıl itina ile temizleyip koruyorsak; kamu alanlarını da bu şekilde korumamız lazım” diye konuştu.

Erhürman: Turizm için destek verilecek
Başbakan Tufan Erhürman da konuşmasında, Alsancak belediye başkanı Fırat Ataser’in belediyecilik konusunda yaptığı çalışmalarla kendisini kanıtladığını belirterek, Ataser’in görevdeki ikinci döneminde, sosyal ve ekonomik kalkınmayı ön plana çıkaran bir belediyecilik vizyonu geliştireceğine inanç belirtti.
Alsancak’ın Lambousa Krallığı, Çıkarma Plajına, güneş deniz kum turizmine uygun sahillere, turistlere kültür sanatı tanıtabilecek altyapıya ve kitle turizmi yapan otellere sahip bir bölge olduğunu anlatan Başbakan Erhürman, Alsancak’ın, turizimden daha fazla katkı alması için her türlü desteği vereceklerini belirterek, bu destekle beldede turizmciler, halk esnaf, el sanatlarıyla uğraşanların kazanacağı bir turizm modeli oluşturulacağına inancı olduğunu söyledi.

Festival devam ediyor
Konuşmaların ardından, geceye katılanlara anı plaketleri verildi. Deniz festivali, Alsancak belediyesi, Türkiye, Hırvatistan ve Makedonyadan gelen halk dansları ekiplerinin gösterileri ve Azeri Sanatçı Nigar Muradova’nın konseriyle devam etti. Alsancak Belediyesi 4’üncü deniz festivali , 12 Ağustos Pazar akşamı, 1’inci deniz güzellik yarışması ve Final şöleniyle sona erecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473