banner564

Patronu kim uyuttu?

Mağusa Tüp Bebek Merkezi’nde ortaya çıkan 4 milyon dolarlık vurgun olayının 4 yıl sonra fark edilmesi bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi

Patronu kim uyuttu?
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’daki Tüp Bebek Merkezi’nin sahibi Dr. Halil İbrahim Tekin’in yaklaşık 4 yıl geçtikten sonra, hastaneye ait 4 milyon doların çalınması konusunda eski finans müdürü Mehmet Çetin Ataünal ile sekreter, aynı zamanda muhasebe sorumlusu olarak görev yapan Canan Kaçmaz hakkında suç duyurusunda bulunması geniş yankı uyandırdı.
   Zanlılar, kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmezken; İstanbul’da bulunduğu bildirilen Hastane Direktörü Tekin’in, 4 milyon dolar gibi büyük bir parayı 4 yıl sonra fark etmesi bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. 
Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı da meraklılar arasında yer alıyor. Dizdarlı, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Merak ediyorum 4 yıldır çalındıklarının farkında olmadıklarına göre bu rakam kazançlarının yüzde kaçıdır.? Bu yıllarda bu kurum ne kadar kazanç vergisi vermiştir?” sorularını yöneltti.


Kuzuyu kurda emanet etti
Gazimağusa Tıp Merkezi Hastanesi binası içerisinde faaliyet gösteren UKCFA Tüp Bebek Merkezi’nde, 2014 ile 2017 yılları arasında gerçekleştirildiği iddia edilen 4 milyon dolarlık vurgun ile ilgili soruşturma sürüyor. 
Vurgunun gerçekleştiği tarihler arasından finans müdürü olarak görev yapan Mehmet Çetin Ataünal ile muhasebe sorumlusu olarak görev yapan Canan Kaçmaz, dün yeniden mahkeme ye çıkarıldı.  Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre vurgunu gerçekleştirdiği iddia edilen zanlılardan Mehmet Çetin Ataünal’ın, klinik direktörü olan Dr. Halil İbrahim Tekin’in çok yakın arkadaşı olduğu öğrenildi. Dr. Halil İbrahim Tekin’in 2014 yılında, çok yakın arkadaşı olan zanlıyı tecrübesine de güvenerek işe aldığı ve 3 yıl boyunca hesapları emanet ettiği öğrenildi. 

Hesaplar murakıpta 
Mali Şube’de görevli Polis Memuru Mehmet Tunceli, 8 Ağustos 2018 tarihinde Tüp Bebek Merkezi’nin Direktörü Dr. Halil İbrahim Tekin’in, polise gelerek yaptığı şikâyette 2014-2017 yılları arasında hesaplarda 4 milyon dolar açık olduğunu söylediğini aktardı. 
Polis, Tekin’in 2014 yılı ile 2017 yılı arasında zanlı Mehmet Çetin Ataünal’ın Tüp Bebek Merkezi’nde finans müdürü olarak görev yaptığını ve hesaplara erişebilecek pozisyonda olduğuna dair bilgi verdiğini açıkladı. Tekin’in zanlı Canan Kaçmaz’ın ise sekreter ve muhasebe sorumlusu olarak görev yaptığını belirttiğini aktaran polis, iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. 

475 bin liralık taşınmaz
Yapılan soruşturmada şirkete ait olması gereken 475 bin TL değerindeki taşınmaz malın zanlı Canan Kaçmaz adına kaydedildiğini belirten polis, zanlıların suçlamaları kabul etmediklerini ifade etti. 
Soruşturmanın sürdüğünü belirten polis, hesapların murakıplar tarafından incelendiğini ve çalınan paranın net miktarının inceleme sonunda ortaya çıkacağını ifade etti ve soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti. Yargıç Mine Gündüz, zanlıların 3 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474