banner564

Herse, sucuk, zivaniya

Baf’ın iki komşu köyü Ayanni ve Vretça’nın eski sakinleri bir araya gelerek hasret giderdi

Herse, sucuk, zivaniya
banner598

Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa’daki Fuar Alanı’nda dün anlamlı ve eğlenceli bir etkinlik gerçekleşti. 
İlki düzenlenen Ayanni -Vretça  Kültür ve Dayanışma etkinliği duygusal anlara sahne oldu. 
Baf’ta karşılıklı iki komşu köyün sakinleri yıllar sonra buluşup hasret giderdi. 
Geleneksel köy kıyafetlerinin giyildiği, eski üretim araç-gereçlerinin sergilendiği etkinlikte 
Ayanni-Vretça köy otobüsü ise anılara yolculuk yaptırdı.
Etkinlikte, üzüm sucuğu, çörek, pilavuna, pekmez ve zivaniya gibi yerel ürünlerin satışı yapılırken, köy sakinleri ikramlarda bulunmayı da ihmal etmedi.
Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Halkın Partisi Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu’nun da katıldığı etkinlikte eski arkadaşlarını görme fırsatı bulan iki köyün sakinleri güzel bir gün yaşadı.
Geçmişi yad eden, eski arkadaşlarını görmenin yanı sıra yeni kişilerle de tanışan köy sakinleri, duygularını Diyalog’a anlattı.  

Ne dediler…?

Hasan Özkan 
“Aslen Ayanni’liyim. Bu yıl bu Vretçalılar ile birlikte bu etkinlikte buluştuk. Uzun yıllardır görmediğimiz köylülerimizle buluşma ve yeni insanlarla tanışma fırsatı bulduk, eski günleri yâd ettik.
Böylesi etkinlikler eski arkadaşlarımızı görmek ve yeni arkadaşlar edinebilmek adına son derece önemlidir. Etkinliğin gerçekleşmesine emek veren katkı koyan herkese teşekkür ederiz.”

Fatma Sabri
“Bu etkinlikte bir araya gelmekten son derece mutlu olduk. Böylesi etkinlikler kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak adına önemlidir. Uzun zamandır görmediğimiz birçok büyüğümüz ve arkadaşlarımızla bir araya gelme imkânı bulduk. Bu etkinliğin devamını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Salisiye Karaali
“Eski köylülerim ve komşu köylülerim ile bir araya geldim. Eskiden köyümüzde ürettiğimiz ürünleri burada yeniden tatma şansını buldum. Güneydeki iki komşu köy olarak toplandık ve eski günleri yâd ettik.  Bu gibi etkinlikler son derece önemlidir. Uzun zamandır göremediğimiz arkadaşlarımız ve köylülerimizle buluşmak için fırsat oldu. Bu etkinliklerin devam etmesini istiyoruz”

Zalihe Şenli
“Bu etkinlik bizleri son derece mutlu etti. İki komşu köy bir araya geldik. Uzun yıllar görmediğim arkadaşlarımı gördüm. Bu etkinliklerin devam etmesi önemlidir. Eski günleri yad ederek kültürümüzü ve damak tatlarımızı gelecek nesillere taşıyacağız. Etkinliği organize eden herkese çok teşekkür ederiz.”

Halil Özkayacan
“İki komşu köy bu etkinlikte bir araya geldik. Çok güzel bir gün oldu. Ayanni ve Vretça köylerinin kültürünü gelecek nesillere taşımayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler insanların bir arada olması ve uzun zaman görüşmeyenlerin bir araya gelmesi açısından çok önemlidir. Bu etkinliklerin devamını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474