banner564

Akıncı’dan cevap bekliyor

YDP’li Öztürk, Lute’un ziyaretinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir çalışma olup olmadığını sordu

Akıncı’dan cevap bekliyor
banner598

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP)Genel Başkan Yardımcısı Enver Öztürk, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, gerek kendisinin, gerekse BM Genel Sekreteri’nin Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile temaslarından sonra, Rum Yönetimi Lideri NikosAnastasiadis’in zihniyetinde herhangi bir değişim tespit edilip edilmediğini sordu.

Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, böyle bir değişim tespit edilmişse, hangi yönde değişimin söz konusu olduğunu sorarak, “Değilse, mesele sadece önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir çalışmadan ibaret midir?” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, BM Genel Sekreteri’nin Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un ziyaretinden sonra yapacağı açıklamalarda öncelikle sorularına cevap vermesini isteyen Öztürk, aksi taktirde Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu çalışmalarının taraflarından 2020 Nisan ayında gerçekleştirilecek seçim çalışmalarına yönelik argüman oluşturma faaliyeti olarak lanse edileceğini ileri sürdü.
Öztürk, Rum Lider başta olmak üzere Güneyde konu ile ilgili açıklama yapan hemen herkesin, topu Türk tarafına attığını, uzlaşmazlığın nedeni olarak sürekli Türkiye ve Kıbrıs Türklerini gösterdiklerini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474