banner564

Hokus pokus

2 gün önce ekonomik protokol imzalanmadığı için kasada para bulunmadığını ve üreticiye olan borcun ödenemeyeceğini açıklayan hükümet, bugün çiftçilerin hesabına 22 milyon TL yatırıyor

Hokus pokus
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu, iki gün önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile KKTC arasında Ekonomik ve mali protokolün henüz imzalanmaması nedeniyle 13’üncü maaşların ve çiftçi ödemelerinin yapılamayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine dün Tarım Bakanlığı’na yürüyen ve Bakan Erkut Şahali ile görüşen çiftçiler eylem uyarısında bulundu.
   Bakan Şahali, denizin kuruduğunu ve yeni bir kaynak yaratmak için çalıştıklarını belirtirken, 13’üncü maaşlardan bir miktar kesinti yapılabileceğini söyledi. Kısa sürede tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine Bakan Şahali, bugün itibarıyle çiftçilere 22 milyon TL tutarında ödeme yapılacağını açıkladı. Vatandaşlar bu duruma ‘Hokus, pokus’ yorumu yaptı.

Çiftçilerle görüşmeden uzlaşı çıktı
Ürün bedellerinin ödenmesi ve tarım reform çalışmasının yeniden gözden geçirilmesi talebiyle dün Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’na giden Çiftçiler Birliği ve çiftçilerden oluşan heyetle görüşen Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, çiftçilerle uzlaşıya vardığını duyurdu. 
Görüşme sonrasında çiftçilere kararı kendisi duyuran Bakan Şahali, çiftçilerin Toprak Ürünleri Kurumu’na verdiği ürün bedelleri için 22 milyon tutarında bir avans ödemenin yapılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi. 

13’üncü maaşlardan kesinti yok
Şahali, Eylül ayından itibaren oluşan faiz giderlerinin de hükümet tarafından üstlenildiğini belirtti. 
Şahali, günün sonunda çiftçiler ile mutabık kalınan ödemeyi yapabilmek için hiçbir kesimden herhangi bir kesintiye gereksinim duyulmadığı gibi, 13. maaşlarla ilgili de herhangi bir eksik ödemenin söz konusu olmayacağını vurguladı.
Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve basın önünde yer alan 13. maaşlardan kısmi ödeme yapmanın olasılıklar dâhilinde olduğu yönündeki söylemine de açıklık getiren Şahali, yapılan görüşme sırasında bu ödemeye kaynak sağlamak için arayışlarının sürdüğünü, bu çerçevede 13. maaşlardan kısmi ödeme yapmanın da olasılıklar arasında değerlendirilebileceğini ifade ettiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474