banner564

Hristodulidis: Amaç işgali (!) sonlandırmak

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, Anastasiadis tarafından sunulan Güven Yaratıcı Önlemler’in, Türk tarafının lehine olmadığını açıkladı

Hristodulidis: Amaç işgali (!) sonlandırmak
banner598
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis tarafından sunulan 8 maddelik ‘Güven Yaratıcı Önlemler’ (GYÖ) paketini eleştiren Rum siyasilere sert tepki gösterdi. Hristodulidis “bu önlemler Türklerin lehine, bizim de aleyhimize değildir. Amaç Türk işgalini sonlandırmaktır”dedi.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in başkanlığında  toplanan Rum Ulusal Konseyi’nde, katılımcılara dağıtılan GYÖ önerilerinin toplantı sonrasında basına sızdırılması Hükümet Sözcüsü’nden sert tepki gördü. 
 “Gizli” belgenin basına sızdırılması konusunda Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis “Kıbrıs Rum Tarafının ciddiyetini zedeliyor” derken DİSİ Başkanı Averof Neofitu “ciddiyetimizi kaybettik” vurgusu yaptı.
   Fileleftheros’a göre Sözcü Hristodulidis, belgenin basına sızdırılmasından hoşnutsuzluk belirterek Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de rahatsız olduğunu vurguladı.
   “Meselenin nasıl yönetileceğine Başkan Anastasiadis karar verecek. Kritik bir aşamada bulunuyoruz ve herkesin gizliliğe saygı göstermesi, ciddiyetsizlik görüntüsü vermemesi gerekir” diyen Hristodulidis bazı siyasi partilerin (DİKO) Rum tarafının GYÖ önerilerine getirdiği eleştirileri reddederek şunları söyledi:
    “Önlemler, müzakerelerle hedeflenen işgale son verilmesi ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine hizmet etmeyi hedefliyor. Önerilen önlemler hiçbir şekilde Kıbrıslı Türklerin lehine ve Kıbrıslı Rumların aleyhine değildir.”
   Hristodulidis Rum yönetiminin Maraş’ı güven yaratıcı önlemlere indirgediği eleştirilerini de reddetti ve “bilindiği gibi mesele 2003’te bizim tarafın inisiyatifiyle GYÖ’lere bağlandı ve GYÖ olarak sunuldu, 2010 ve 2013’te yeniden gündeme getirildi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474