banner564

Hukuk camiası yasta

Kıbrıs’ın tanınmış avukatlarından Gürsel Kadri, 76 yaşında hayatını kaybetti

Hukuk camiası yasta
banner598
Hukuk camiasının önemli isimlerinden, Kıbrıs Türk Toplumu’na önemli hizmetleri bulunan avukat Gürsel Kadri, dün sabah hayatını kaybetti. Gürsel Kadri'nin ölümü meslektaşlarını ve onu tanıyan çeşitli kesimleri derinden üzdü. Uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden 76 yaşındaki Gürsel Kadri'nin cenazesi bugün, Lefkoşa Kabristanlığında düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.
Gürsel Kadri avukatlık mesleğinin yanında bir dönem siyasetle de ilgilenmiş Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) 1981 – 1985 yılları arasında iki dönem Lefkoşa Milletvekilliğine aday olmuştu.
Seçimlerde istediği sonucu alamayan Kadri, daha sonraları siyasetten uzaklaşmış ve çok sevdiği avukatlık mesleğine devam etmişti.

Yardımseverliği ile tanınıyordu
Toplumun çeşitli kesimleri tarafından sevilip sayılan avukat Gürsel Kadri, Kıbrıs Türk Toplumu’ndaki tanınmış birçok ünlü kişiyle abi – kardeş ilişkileri içerisinde arkadaşlık yapmaktaydı. 
Kadri, siyaset, hukuk ve kültür – sanat konularında siyasetçi, gazeteci, hukukçu ve sanatçı dostlarıyla buluşup sohbet eder ve ülke gündemini tartışırdı. 
Gürsel Kadri ayrıca, maddi gücü olmayan insanlara hukuki konularda karşılık beklemeden yardım eder ve bu kişilerin avukatlıklarını yapardı. Gürsel Kadri’nin Emre Kadri ve Tarık Kadri isminde iki hukukçu oğlu bulunmaktadır. Avukat Gürsel Kadri, çok iyi derecede Rumca ve İngilizce bilmekteydi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473