banner564

Hükümet kararlı

Başbakan Erhürman, Vicdani Ret Yasa Tasarısı’nın pazartesi Meclis’te olacağını söyledi

Hükümet kararlı
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman, son günlerde bir dava ile ilgili olarak da kamuoyunu oldukça meşgul eden Vicdani Ret Yasa Tasarısı’nın hazır olduğunu söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Tufan Erhürman, Vicdani Ret Yasa Tasarısı ile ilgili dün akşam itibariyle imzaların tamamlandığını söyledi.
Bu konudaki siyasi iradenin  4 partide net olduğunu, aynı zamanda  hükümet programında da net olduğunu belirten Başbakan Erhürman, hükümet adına konuyu Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın yürüttüğüne işaret etti.
Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanacak olan Ekonomik Protokol konusunda da değinen  Erhürman, “Bu hükümet şunda kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti  ile imzalanacak protokolde ne yazacaksa uygulayacak. Biz ne yazacaksak uygulayacağız. Gelecek kaynakları üretime, katma değere, üretimi büyütecek yerlere ve kalkınmaya harcayacağız” dedi.
Erhürman, sel felaketi ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları tarafından hazırlanan raporların, yaşanan  felaketin  1986'dan beri yapılan hataların birikiminin sonucu olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.
Erhürman şu ifadeleri kullandı:
 “Derelerin akışına bu kadar müdahale ederseniz, dereleri daraltmaya kalkarsanız ve gerekli temizlik işlemlerini yapmazsanız ve bu bölgelere molozlar atılmaya devam ederse başımıza böyle şeyler gelebilir. Bir yerlerde kamulaştırma mı yapacağız, evet yapacağız.   İzinler hukuka aykırı verilmişse, o izinler iptal edilecek ve hukuka gidilecek. Sel felaketi ile ilgili uygulanacak hareket planı ile ilgili bir takvimden söz edemeyiz. Çünkü bütün ülkeden söz ediyoruz. Yıllarca gidecek bir uygulamadan söz ediyoruz. Onlarca yılda olan işi tamir etmek elbette yıllar alacak. Elbette en acil olanlar öne alınacak.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473