banner564

‘Hükümet önlesin’

GSM ücretlerine yapılan zam birçok kesimden tepki gördü

‘Hükümet önlesin’
banner598
Zorkun TAŞER
Kuzey Kıbrıs’ta GSM şirketlerinin, 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere sabit ücretlere ve tarife uygulamalarına yüzde 10 oranında yaptığı zamma tepkiler sürüyor. Fiyatların inmesi gerekirken giderek yükseldiğine dikkat çeken vatandaşlar, yapılan zammın geri alınmasını istiyor. GSM operatörlerinin zammına sadece vatandaşlardan değil bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleri de karşı çıktı. Türkiye başta olmak üzere dünyada birçok ülkede cep telefonu ücretlerinin düştüğünü savunan kesimler, Kuzey Kıbrıs’ta bunun aksi bir durum yaşanmasının, ülkedeki otorite boşluğundan kaynaklandığını iddia etti.
Ülkenin tanınmış avukatlarından olan Ramadan Sanıvar, “Ben bir avukat olarak rahatlıkla vatandaşların yapılan bu zammı dava etme hakları olduğunu söyleyebilirim” dedi ve ortaya çıkan mağduriyet nedeniyle vatandaşların haklarını aramaları gerektiğini söyledi.

Vatandaş ne dedi...

Ahmet Havanik
“Bu yapılan zam gayri yasal, yasal değildir. Kimsenin ödememesi gerektiğine inanıyorum ve Rekabet Kurulu’nun derhal devreye girmesi gerekiyor.”

Mehmet Horos
“Bu yapılan zam değil, atılan bir kazıktır. Vatandaş zaten iki kuruş para alıyor, onu da mecburen kullanmak zorunda olduğu telefona mı verecek? Devletin acilen buna bir dur demesi gerekiyor. Halkımız gerçi bu yapılan zamlara alışık. Hepimiz uyuyoruz.”

Hilmi Lefkeli
“Böyle bir zam olabilir mi? Her gün bir şeylere zam yapılıyor. Telefon artık insanın bir parçası haline geldi. Mecburen bu yapılan zammı da vatandaş kaldırmak zorunda.”

Işık Altun
“Vatandaş, esnaf yapılan bu zamlardan artık kendinden geçti. Yüzde 10 zam mı olur? Bu vatandaşa atılan kazzık değilde nedir? Avrupa’da GSM operatörleri vatandaşına kullanıcısına kolaylık yapıyor. Ama bu bizde tabii ki yok. Hiç bir zamanda sanırım olmayacak. Biz böyle ilerleyemeyiz.”

Erol Işık
“Bu zammı kabul edilebilir görmüyorum. Bu kadar zamla yılda ödeyeceğimiz miktar sanırım 300 TL kadar artıyor. Yılda 300 TL hiç de küçük bir miktar sayılmaz. Bizim üzerimizden herkes zengin oluyor.”

Ramadan Sanıvar
“Bu yapılan hiç normal bir zam değil. Ben bir avukat olarak rahatlıkla vatandaşların yapılan bu zammı dava etme hakları olduğunu söyleyebilirim. Yapılan zam tamamen fahiştir. Yapılan bu yüzde 10’luk zammı kabul edilebilir görmek mümkün değil. İnsanları yaptıkları zamlarla mağdur ediyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473