banner564

Hükümet resmen görevde

Meclis’te yapılan açık oylamada, 27 milletvekili UBP-DP koalisyonuna onay verdi, 22 milletvekili ise ret oyu kullandı

Hükümet resmen görevde
banner598
Gözde Süreç SARI
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün Başbakanlığında kurulan Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti (UBP-DP) Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndan güvenoyu aldı.
Meclis Genel Kurulu, yeni Bakanlar Kurulu’nun güvenoylaması gündemiyle toplandı. Yapılan açık oylamada 27 milletvekili kabul, 22 milletvekili ret oyu kullandı. TDP Milletvekili Zeki Çeler ise oylamaya katılmadı. UBP’nin 18, DP’nin 5 milletvekili yanında 4 bağımsız milletvekili de yeni hükümet lehinde oy kullandı.
Meclis İçtüzüğü uyarınca, evet oyları ret oylarından fazla olduğu için hükümet güvenoyu almış oldu.
Güvenoylaması sonucunun açıklanmasından sonra teşekkür konuşması yapan Başbakan Özgürgün, halkın beklentileri doğrultusunda hizmet üretmek için seçime kadar olan süreyi değerlendireceklerini ve üzerlerine düşeni yaparken Meclis’le de uyumlu çalışmanın öncelikleri olacağını söyledi.

Meclis’i Alanlı açtı, Siber devraldı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.20’de UBP-DP’nin oluşturduğu yeni Bakanlar Kurulu için güven oylaması gündemiyle Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında toplandı. Alanlı’nın açılışı yapmasının ardından Meclis Başkanı Siber görevi devraldı. 
İlk olarak bilgiye sunuşlar bölümünde Danışma Kurulu’nun Meclis’in bugünkü oturumunun 2 Mayıs Pazartesi’ne ertelenmesine ilişkin kararı kabul edildi.
Daha sonra DP’nin “Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısı’nı Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komite ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisini Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite”deki üyesi Fikri Ataoğlu yerine Hüseyin Avkıran Alanlı’nın görevlendirildiğine ilişkin tezkere okundu. 
“Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisini Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite” başkanlığına ise CTP Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, yardımcılığına da UBP Milletvekili Ali Pilli’nin getirildiğine dair tezkere de milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

27 kabul, 22 ret, 1 katılmayan
Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra güven oylamasına geçildi. Oylama cetveline göre isim okunarak açık yapılan oylamada, 27 milletvekili kabul, 22 milletvekili ret oyu verirken TDP Milletvekili Zeki Çeler oylamaya katılmadı. 
Cumhuriyet Meclisi’nde halen CTP’nin 20, UBP’nin 18, DP’nin 5, TDP’nin 3 milletvekili yanında 3’ü DP’den 1’i de CTP’den istifa eden 4 de bağımsız milletvekili bulunuyor.

Türk-Sen “Dikkat Ceryan Teper” yazılı pankart 
Oylama sonucunun açıklanmasının ardından izleyici locasındaki TÜRK-SEN üyesi bazı sendikacılar “Dikkat edin ceryan teper” yazılı bir pankart açtı. 
Meclis Başkanı Siber’in sözlü uyarısı üzerine sendikacılar pankartı kapatarak, salondan ayrıldı. 

Özgürgün: Halkın beklentileri için çalışacağız
Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin güvenoyu almasının ardından teşekkür konuşması yaptı.
Konuşmasında Meclis çalışmalarına önem verdiklerini söyleyen Özgürgün, hükümetin önümüzdeki dönemde, halkın beklentileri ve hükümet program doğrultusunda çalışarak, seçime kadar olan süreyi değerlendireceklerini kaydetti. 
Özgürgün, “Üzerimize düşeni yaparken Meclis’le de uyumlu çalışma önceliğimiz olacak” dedi.
Başbakan Özgürgün, oylamada olumlu ve olumsuz oy veren tüm milletvekillerine teşekkür etti. 
Özgürgün’ün konuşmasından sonra Meclis oturumu sona erdi. 

Meclis Genel Kurulu bir sonraki toplantısını 2 Mayıs Pazartesi günü yapacak.

Özgürgün’den KAÜ’ye ziyaret
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ni (KAÜ) ziyaret ettiği bildirildi.
KAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Başbakan Özgürgün Arabahmet Kültür ve Sanat Evi'nde öğle yemeği yedi ve KAÜ Osmanlı Kütüphanesi'ni gezdi.
Gezi sırasında Osmanlı Kütüphanesi'nde yer alan değerli eserleri inceleyen Özgürgün, günün anısına kütüphanenin anı defterini de imzaladı. 
Ziyarette, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar ve KAÜ Rektörü Prof.Dr. Asuman Türkel Başbakan Özgürgün'e plaket takdim etti.
Açıklamaya göre Başbakan Özgürgün, Arabahmet bölgesinde böylesine bir yatırım yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473