banner564

Hükümete açık çek

Hüseyin Özgürgün, “Anamuhalefet olarak ülke yararına olan her türlü açılıma varız” dedi

Hükümete açık çek
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Anamuhalefet olarak ‘karamuhalefet’ yapma peşinde değiliz. Ülke yararına olan her türlü açılıma varız” dedi.
Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkililerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, Ticaret Odası yetkilileri ile çok yararlı bir görüşme yaptıklarını ve ülkeyi ilgilendiren her konuyu konuştuklarını kaydetti.
“Ekonomiyle ilgili siyaset ve kamunun özel sektöre olan yansımalarının hepsini değerlendirme fırsatı bulduk. Anamuhalefet partisi olarak her zaman hem sivil toplum örgütleri hem de herkesim ile konuşmalar yapmaktayız” ifadelerini kullanan Özgürgün, Anamuhalefet partisi olarak sorunları meclise taşıyarak çözüm bulma noktasında çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Varer: Düşünceler paylaşıldı
Kıbrıs Türk Ticaret Odası As Başkanı Vargın Varer ise, ülke ekonomisindeki sorunları, ekonominin nasıl daha ileriye taşınacağı konularını, parlamentoda olan bir parti olarak UBP ile paylaşmak istediklerini kaydetti.
Ekonominin, 2015 yılında da önünü tıkayacak bir takım yasa tasarılarının yürürlükte olduğunu gördüklerini dile getiren Varer, Ticaret Odası olarak tasarılarla ilgili görüşleri, düşünce ve politikalarını da paylaşmak istediklerini belirtti. 

Özgürgün, sendikacılarla görüştü
Öte yandan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, dün Kamu-Sen ve Hava-Sen yetkililerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, kendilerinin hükümette olduğu dönemde Özelleştirme Yasası adı altında KTHY çalışanlarının mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yaptıklarını ve yeni gelen hükümetin de devletin devamlılığı gereği çalışmalara devam etmesi gerektiğini kaydederek, “o günün muhalefetinin iktidara geldikten sonra bu kalan eksik adımları da tamamlaması gerekir. Yeni hazırlanan (intibaklarla ilgili )yasanın da ivediliğinin oybirliği ile geçmesine rağmen komitenin önünde duruyor” dedi.


Özkardaş: Hükümet sözünü tutmuyor
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Özelleştirme Yasası adı altında istihdam edilen KTHY ve ETİ çalışanlarının durumlarının düzeltilmesiyle için, maaş ve kademe ilerlemesiyle ilgili intibak yasa tasarısının dört CTP-BG Milletvekili tarafından hazırlandığını, oybirliğiyle ivediliğinin alınmasının ardından da Başbakan’ın söz vermesine rağmen hiçbir şey yapılmadığını söyledi.
Özkardaş, Başbakan’a çağrıda bulunarak, “ya sözünüzün arkasında duracaksınız ya muhalefetteyken söylediklerinizin arkasında duracaksınız, ya da bu halktan özür dileyeceksiniz” şeklinde konuştu. 
Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise, Başbakan’ın yasa tasarısı ile ilgili mecliste olumlu oy kullanıp sekiz gün sonra da olumsuz görüş bildirmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti. 

TAK’ın 41’inci yaşını kutladı
Hüseyin Özgürgün dün ayrıca, TAK’ın 41’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kendisini ziyaret eden TAK Müdürü Neriman Saygılı ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. 
TAK Ajansının çok önemli bir görev yaptığının farkında olduklarını söyleyen Özgürgün, “2011 yılında yasayı hazırlamaya başladığımızda yönetim kuruluna Anamuhalefet partisinden bir temsilcisi atama düşüncesi TAK’ın devlet kuruluşu gerçeğinin yasal olarak da zemin bulmasından kaynaklanıyordu” ifadelerini kullandı. 
Türk Ajansı Kıbrıs Müdürü Neriman Saygılı, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e kabulünden dolayı teşekkür ederek, “TAK Ajansı biliyorum sizler için de çok özel bir durumdadır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473