banner564

İki yıl bekledi

603 kilo kaçak et davasından yargılanan Osman Çiftçi’ye 2 ay hapislik verildi

İki yıl bekledi
banner598
Zorkun TAŞER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından 2012 yılında Van araçta ülkeye sokulan 603 kilo kaçak et ile ilgili tutuklanan ve ardından yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Osman Çiftçi hapis cezasına çarptırıldı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı karar duruşmasında sanığa neden hürriyeti bağlayıcı ceza verildiği açıklandı. Kararda ele geçirilen kaçak etin sağlıksız koşullarda ülkeye getirildiği, etin taşındığı Van aracın hijyen kurallarından uzak olduğu, etlerin herhangi bir koruyucu ile kaplanmadan aracın gizli bölmelerine koyulduğu açıklandı. 

İnsan sağlığını tehdit etti
Kararda denetimsiz gıdaların insan sağlığını tehdit ettiği belirtildi. Sanık hakkında verilen kararda son derece sağlıksız bir şekilde etleri taşıyıp ülkeye kaçak olarak sokmasının ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiği belirtildi.  Kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, 13 Ekim 2012 yılında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin Bostancı Sınır Kapısı’nda gerçekleştirdiği operasyonda ilk etapta 362 kilo vergisi ödenmemiş sığır eti ele geçirildiğini, suçla bağlantılı tutuklanan sanıklardan Osman Çiftçi’nin poliste ifade vererek, Van aracın gizli bölmesinde diğer etlerin yerini polise bildirdiğini söyledi. Aracın gizli bölmesinde yapılan aramada ise 241 kilo daha kaçak et bulunduğunu kaydeden Esendağlı, gıda güvenliğinin son derece önemli olduğunu, denetim altına alınması gerektiğini ifade ederek, denetimsiz olarak satışa sunulan gıdaların insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Sanığın kaçak etleri sağlıksız koşullarda getirdiğini bu hususun sanık aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini kaydeden Esendağlı, sanığa verilecek en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olduğunu ifade ederek, oy birliği ile sanığı 2 ay hapis cezasına çarptırdıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473