banner564

Hükümete son şans

Mustafa Naimoğluları, hayvan üreticilerinin bugün yapacağını açıkladığı eylemini, Türkiye’deki olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelediklerini açıkladı

Hükümete son şans
banner598
Pelin YÜKSELAY
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, bugün yapmayı planladıkları büyük eylemi, Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle erteledi.
Girne Kapısı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan ve şehitler anısına bir dakika saygı duruşunda bulunan birlik üyeleri, ardından anıta çelenk koydu.
Birlik Başkanı Mustafa Naimoğluları, “Hayvancılar Birliği olarak biz acı günlerde eylem yapmamızın etik olmadığını biliyoruz. Bu yüzden eylemimizi ileri bir tarihe erteledik. Umarım hükümet bu fırsatı değerlendirir ve üreticinin sorunlarının çözümüne yönelik adım atar” dedi.

“Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum”
Naimoğluları, şunları söyledi, “Cuma günü Tarım Bakanlığı’nda yapmış olduğumuz siyah çelenk koyma olayında, tepkimizi dile getirmiştik. O gün Tarım bakanlığı ile görüşerek, sorunlara çözüm bulunması noktasında en azından bir iyi niyet bekliyorduk. Fakat o gün gördüğümüz tablo, iyi niyetten uzak, tamamen üretim kesimlerine dönük, üretici kesimlerini küçültmek, üretime ders vermek anlayışıyla ilişkiliydi. O yüzden biz o gün, o toplantıdan çıktıktan sonra 19 Temmuz Salı günü için eylem kararı açıkladık. Ama biliyorsunuz ki aynı günün gecesi, Türkiye’de ciddi anlamda, büyük olaylar gelişti, çok sayıda şehit ve çok sayıda yaralı oluştu, buradan şehitlerimize rahmet dileyip, yaralılara da Allahtan acil şifalar diliyorum.
 
“Eylemi ileri bir tarihe erteledik”
Hayvancılar Birliği olarak biz, böyle acı günlerde, böyle durumlarda, eylem yapmamızın etik olmayacağına karar verdik. Üyelerimizden de gelen talepler doğrultusunda, bunları değerlendirdik ve bu talebin uygulanmasının doğru olacağını gördük. Biz eylemden vazgeçmedik. 11 Maddelik Tarım Bakanlığı’na sunduğumuz şartlarımız ve sıkıntılarımız halen daha gündemdedir. Biz sadece eylemi öteliyoruz yani ileri bir tarihe erteliyoruz. Bugün için yapılması gerekenin en doğru şekilde bu olduğuna inandığımız için bunu yapıyoruz. Biz halkımızın bizi eleştirmesini değil, üreticinin bizi eleştirmesini değil, kamuoyunun bizi eleştirmesini değil, her zaman kamuoyunun istekleri doğrultusunda biz bu düşüncelerimizi ortaya koyduk. Umarız hükümet üretici kesimlerinin sesine kulak verir, üretim noktasında, üreticinin yanında olur. 5 tane ithalatçının ve 5 tane imalatçının yanında olmaz. O yüzden ben birlik başkanı olarak ülkedeki 5 bin 500 tane hayvancının ve bunun yanında bütün üretici kesimlerin sesi olarak şunu diyorum, bizi zor durumda bırakmayınız. Bu üreticinin gözü karadır. Gözü dönerse her şeyi yapar. O yüzden doğru olanı algılayınız ve bu kısacık dönemde Hayvancılar Birliği’nin sizlere yapmış olduğu bugüne kadarki katkıyı unutmayınız ve üreticinin geleceği için politikalar yapınız.” 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473