banner564

Hükümetle sorun var

El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu, “Kıb-Tek siyasi çekişmelerden uzak, halkın tüm kesimlerinin yöneteceği özerk bir yapıya kavuşana dek mücadeleye devam” dedi

Hükümetle sorun var
banner598
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıb-Tek’in Kıbrıs Türk halkının malı olduğuna vurgu yaparak, “Kıb-Tek’in siyasi çekişmelerden uzak, halkın tüm kesimlerinin yöneteceği, şeffaf ve hesap verebilir özerk bir yapıya kavuşana dek mücadelesini artırarak devam ettireceğini” vurguladı.
El-Sen, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na da; “siyasi uyuşmazlıklarını bir yana bırakıp görevleri olan Kıb-Tek in halka daha ucuz, sürekli ve güvenli elektrik enerjisi sağlamak için adım atmaları” çağrısında bulundu.
El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu yazılı açıklamasında, son günlerde Kıb-Tek ile ilgili çıkan haberleri “sabırla” takip ettiklerini belirterek, UBP-DP Hükümetinin atadığı Kıb-Tek Yönetim Kurulu arasında uyumsuzluk olduğunu savundu.
Bu uyumsuzluktan dolayı da Kıb-Tek’in halka daha ucuz, güvenli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlamak için yapması gereken yatırım, düzenleme ve ekonomik tedbirleri hayata geçiremediğini gördüklerini savunan Öksüzoğlu, “Kıb-Tek siyasi hesaplaşma alanı değildir” dedi.
Öksüzoğlu, Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyeleri arasında var olduğunu savunduğu uyumsuzluğun Kıb-Tek çalışanı üyelerinin çalışma hayatını da etkilediğini ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473