banner564

Hükümetten umudu yok

Lefke’nin ilçe olmasının kağıt üzerinde kalacağını savunan Özersay, iktidara geldiklerinde bunun gereğini yapacaklarını belirtti

Hükümetten  umudu yok
banner598
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Genel Sekreteri Tolga Atakan ve partinin Güzelyurt-Lefke İlçe Yönetimi Başkanı Naim Pınar ve ilçe yönetimi üyeleri ile partinin diğer yetkililerinden oluşan kalabalık bir heyet dün Lefke’de farklı kamu kurumlarını, Lefke Belediyesi’ni, Cengiz Topel Hastanesi’ni ve esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.
Ziyarette konuşan Özersay “Lefke’nin ilçe olması, çok gecikmiş bir karardır ve ilçe olmanın gerekleri yerine getirilmelidir. Ancak bu toplumda karşılığı olmayan bu hükümetten bu açıdan bir şey beklemiyoruz. Göreve geldiğimizde Lefke’nin ilçe olmasının lafta kalmaması ve bunun gereklerinin kısa sürede yerine getirilmesi için sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu görev bize düşecek ve bunun sözünü şimdiden veriyoruz” diye konuştu. 

“Söz verilip içi doldurulmayan söylemler…”
Bu açıdan bölgeye yeni bir liman yapılmasının, Aplıç kapısının açılmasının, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapasitesinin artırılıp ihtiyaçlarının giderilmesinin; “sakin şehir” sıfatı kazanan şehrin planlı turizm yatırımlarına olan ihtiyacına ve CMC atıklarının temizlenmesinin önemine de dikkat çeken Özersay, şöyle konuştu:
“Bizler Lefke’mizin, geçmişte ilçe yapılan ama bugün halen daha ilçe olmanın gerektirdiği hizmetleri alamayan ilçelerimiz gibi aldatılmasını istemiyoruz, başka bölgelerde sırf popülizm olsun diye söz verilip de içi doldurulmayan ilçe söylemlerini tüm yurttaşlarımız geçmişte görüp yaşamıştır. Biz Lefke’ye bunu yaşatmayacağız ve ilçe olmasının gereklerini göreve geldiğimizde yerine getireceğiz.”

HP, yolsuzlukla mücadele konferansı düzenliyor 
Öte yandan Halkın Partisi (HP), 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü dolayısıyla “Yolsuzlukla Mücadele Konferansı” düzenliyor. 
HP’den verilen bilgiye göre, konferans yarın 14.00-17.30 saatleri arasında Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek. 
Konferansta; Uluslararası Şeffaflık Derneği’nden R. Bülent Tarhan “Yolsuzlukla Mücadelenin Temel Bileşenleri”, Avukat Uğur Çulhaoğlu “Sayıştay Raporları Işığında Yolsuzluklar”, Köşe yazarı Cenk Diler “İhale Oyunları”, DAÜ Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gündüz “Fasıl 154 Ceza Yasasında Rüşvet ve İrtikap Suçları Özelinde Yolsuzluk ve Görevi Kötüye Kullanma Suçlarının Değerlendirilmesi”, Temiz Toplum Derneği’nden Adil Şeytanoğlu da “Yolsuzlukla Mücadelede Sivil Toplumun Yeri” konularında sunum yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474