banner564

İadesi istendi

Baybars; firar eden Yılkar’ın güneye kaçtığını açıkladı

İadesi istendi
banner598
 İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, cezaevinden firar eden iki kişiden biri olan Süleyman Yılkar’ın Güney Kıbrıs’a geçtiğinin tespit edildiğini, Aliser Eymirov’un ise arandığını bildirdi.
   Yılkar’ın iadesi için Birleşmş Milletler (BM) yetkilileriyle temasa geçildiğini belirten Baybars’ın, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:
   “Merkezi Cezaevi’nde tutuklu iki kişinin firar etmesiyle ilgili haberi alır almaz Merkezi Cezaevi’ne giderek cezaevi ve Polis Genel Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldım. Mahkumlardan Süleyman Yılkar’ın firar ettikten sonra yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a kaçtığı tespit edilmiştir. Dışişleri Bakanlığımız, Yılkar’ın KKTC makamlarına iadesi konusunda Birleşmiş Milletler yetkilileriyle temas kurmuş gerekli girişimleri başlatmıştır. Aliser Eymirov’un yeri ise henüz tespit edilememiştir. Polisimizin başlattığı geniş çaplı soruşturma ve araştırma devam etmektedir. Firar ile ilgili gerekli iç soruşturma da devam etmektedir. Siz değerli halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz .”

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474