banner564

İadesi isteniyor

Başı ezilerek öldürüldüğü ortaya çıkan Solomos Apostolidis’in katil zanlısının Türkiye’ye kaçtığı tespit edildi 

İadesi isteniyor
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta vahşi bir cinayete kurban giden 65 yaşındaki Rum Solomos Apostolidis’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. 
Polis, Solomos Apostolidis’in ölü olarak bulunduğu Arapköy’de ormanlık alanda dün sabah saatlerinde yeniden inceleme yaptı. 
Olayla ilgili kanıtların izini süren polis, soruşturmayı çok yönlü sürdürürken, Solomos Apostolidis’e yapılan otopsi sonucu açıklandı. 
Apostolidis’in ölüm sebebinin “Künt travmalara bağlı kafa kemikleri parçalı kırıkları ve beyin kanaması” olduğu tespit edildi. Bu arada olayda bir numaralı şüpheli olan ve ülkeden çıkış yaptığı tespit edilen cinayet zanlısı E.Ş.’nin iadesi için Türkiye makamları ile yazışmalar yapıldığı öğrenildi. 

Ölüm nedeni belli oldu
Bostancı Sınır Kapısı’ndan geçtikten 9 gün sonra Arapköy’de ormanlık alanda öldürülmüş bir şekilde bulunan Solomos Apostolidis’e yapılan otopsi sonucu açıklandı. Polis açıklamasına göre, sabah saatlerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ceset üzerinde yapılan otopsi sonucunda ölüm sebebinin “Künt travmalara bağlı kafa kemikleri parçalı kırıkları ve beyin kanaması” olduğu tespit edildiği kaydedildi. Olayın cinayet olduğu kesinleşirken, bir numaralı şüpheli olan, evinde kanlı gömlek bulunan ve Kıbrıslı Rum Solomos Apostolidis ile sık sık görüştüğü tespit edilen E.Ş. isimli erkek şahsın iadesi için Türkiye ile yazışmalar yapıldığı öğrenildi. 28 Mart 2018 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapan E.Ş. isimli şahsın Hataylı olduğu, KKTC makamlarının söz konusu cinayet zanlısının iadesi ile TC makamları ile iletişime geçtiği ve zanlıyı talep ettiği öğrenildi.

Erhürman: Siyasi değil adli vaka
Bu arada Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıslı Rum Solomos Apostolidis öldürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Erhürman, Kıbrıslı Rum Solomos Apostolidis öldüren şahsın poliste kim olduğuna dair kuvvetli deliller olduğunu söyledi. Erhürman, yaşanan cinayet olayını siyasi bir konu olmadığını adli bir vaka olduğunu belirtti.

Ailesi kayıp ihbarında bulunmuştu
65 yaşındaki Rum vatandaşı Solomos Apostolidis’in, 28 Mart’ta kumar oynamak için geçtiği KKTC’den geri dönmemesi üzerine, ailesinin KKTC polisine yaptığı kayıp duyurusu üzerine o tarihten beri aranıyordu. Girne Polisi bir süre önce, Solomos Apostolidis’e ait MET 470 plakalı aracı Alsancak’ta askeri bölge yakınındaki Kocatepe Sokak üzerinde terk edilmiş vaziyette bulmuştu. Polis, Solomos Apostolidis’in KKTC’de kumar oynadığı casinoların kamera kayıtlarından elde ettiği görüntülerde yanında bir şahsın olduğunu belirlemiş ve yürütülen soruşturma neticesinde söz konusu şahsın Ercan Havaalanı’ndan yurtdışına çıktığı belirlenmişti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2018, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474