banner564

İçince geriliyor

Hastaneye götürülürken ambulanstaki aletleri kırıp geçiren Zehni Kızılkurt 175 promil alkollü çıktı

İçince geriliyor
banner598

 Suna ERDEN

Epilepsi nöbeti geçirdiği için ambulans ile Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülürken araçtaki birçok tıbbi alete zarar veren Zehni Kızılkurt’un hasta değil alkollü olduğu ortaya çıktı.
Yapılan soruşturmada zanlının olay esnasında 175 promil akollü olduğu belirlendi. 
Soruşturma amaçlı 3 gündür tutuklu olan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Zehni Kızılkurt’un 1 Şubat 2019 tarihinde saat 21.15 sıralarında epilepsi nöbeti geçirdiğinin, 112 Acil Servis’e haber verilmesi üzerine, Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ait ambulansın hastanın evine gittiğini söyledi. 
Polis, zanlının ambulansa alındığını, hastaneye gidiş yolunda aniden öfkelenip solunum aspiratörünün şarj soketi ve şarj kablosunun giriş yeri,şok ve kalp ritmini ölçen cihazın giriş soketini, elektrik şarj soket girişini, ritim ölçme hasta bağlantı kabloları ile ambulans içerisinde monteli olarak bulunan küçük çöp bidonu kırmak ve çekip koparmak sureti ile hasar verdiğini açıkladı.

5 bin liralık zarar verdi
Zanlının tahmini 5 bin TL maddi hasar verdiğini kaydeden polis, yapılan şikayet üzerine tutuklandığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. 
Polis, zanlının epilepsi nöbeti bulgusuna rastlanmadığını ve 175 promil alkollü olduğunun belirlendiğini söyledi. Zanlının turist statüsünde olduğunu ancak eşi ile iki çocuğunun KKTC’de ikamet ettiğini belirten polis, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti. 
Mahkeme, iki kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474