banner564

İkiz doğuracak

365 gram uyuşturucudan tutuklanan 25 haftalık hamile Akile Tumbul’un taşıyıcı anne olduğu iddia edildi

İkiz doğuracak
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’tan aldığı 365 gram uyuşturucu maddeyi KKTC’ye sokmaya çalışırken Akyar Sınır Kapısı’nda yakalanan ve 25 haftalık hamile olduğu ortaya çıkan Akile Tumbul’un taşıyıcı anne olduğu iddia edildi. Soruşturma amaçlı 5 gündür tutuklu olan zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarılırken, soruşturmayı yapan polis iki bebeklere hamile olan zanlının taşıyıcı anne olduğuna dair duyumlar aldıklarını, serbest kalması halinde doğum yapmak için yasa dışı yollardan kaçabileceğini ifade etti.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Şerife Göksu da zanlının tüp bebek yöntemi ile hamile kaldığını belirtti.

Kapıda yakalandı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Selvili, 30 Ocak 2019 tarihinde saat 23.00 sıralarında, zanlı Akile Tumbul’un,  uyuşturucu madde almak üzere Güney Kıbrıs’a gittiğine ve maddeyi KKTC’ye ithal edeceğine dair bir ihbar aldıklarını söyledi. 
Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının, ticari bir taksi ile Akyar Sınır Kapısı’ndan güneye gittiğinin tespit edildiğini ve pusu görevine başlandığını anlattı.
Selvili, Tumbul’un saat 00.30 sıralarında, aynı ticari araç ile Akyar Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada tespit edildiğini ve yapılan aramada aracın arka koltuğunda kadın çorabında zulalanmış halde 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.

Soruşturma tamamlandı
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Kavaz, zanlının üzerinde ele geçirilenm miktarın külliyatlı olduğunu ve ileride suçlu bulunması halinde hapis cezası alacağını ifade etti, 
Hamile olan zanlının taşıyıcı anne olduğunu, serbest kalması halinde karnında taşıdığı ikiz bebekleri doğurmak amacı ile yasadışı yollardan yurtdışına kaçacağına dair ciddi duyumlar aldıklarını bildiren Kavaz, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Tüp bebek yöntemi ile hamile kaldı
Savcı İlhan Damdelen, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Şerife Göksu’yu mahkemeye tanık olarak dinletti. 
Dr Şerife Göksu, zanlıyı muayene ettiğini ve ikiz bebeklere 25 haftalık hamile olduğunu ve erken doğum yapma ihtimali olduğunu ifade etti.
Göksu, zanlının herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığını ve cezaevine gönderilmesi halinde, istirahat etmesi durumunda her hangi hayati bir riskin olmayacağını da mahkemeye aktardı. 
Göksu, zanlının tüp bebek yöntemi ile hamile kaldığını da sözlerine ekledi.

Avukat itiraz etti
Zanlı avukatı Batur Sağlamer de cezaevi talebine itiraz ederek mahkemeye, Tumbul’a kefil olabilecek 3 tanık dinletti. Sağlamer, zanlının Merkezi Cezavi’ne gitmesi durumunda hayati riskinin olacağını da ileri sürdü. 

Karar bugün açıklanacak
İddia Makamı ve zanlı avukatının, mahkemeye hitabını gerçekleştirmesine olanak sağlamak amacı ile Yargıç Umut İnan davayı bugüne ertelediğini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473