banner564

Şikayet geri çekildi

Pakistanlı Asif’e, “Seni evlendirip vatandaş yapalım” diyerek, 3 bin Euro’sunu alan Özgür ve Duysan Özçimen, parayı iade etti

Şikayet geri çekildi
banner598

 Suna ERDEN

Pakistan uyruklu işçiyi ‘Havva’ isimli KKTC vatandaşı bir kız ile evlendirip vatandaş yapacaklarına dair vaatlerle kandıran ve 3 bin Euro’sunu alan karı koca hakkındaki soruşturma tamamlandı. Pakistanlı Asif Sohal’ı dolandıran Özgür- Duysan Özçimen çifti dün teminat talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Şikâyet üzerine tutuklanınca Sohal’ın güneyde paravan evlilik yaptığını, yasal sorunlar yaşadığını ve ona yardımcı olmak için parayı aldıklarını öne süren zanlıların yalan söylediği ortaya çıktı. 
İki zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Mesele ile ilgili soruşturmayı yürüten polis, Özgür Özçimen ile Duysan Özçimen’in 2018 yılının Ağustos ve Aralık aylarında Asif Sohal’a Havva isimli bir kadınla evlendireceklerini ve KKTC vatandaşı yapacaklarını söyleyip, kandırarak toplamda 3 bin Euro parasını sahtekarlıkla aldıklarını söyledi. 
Polis, zanlıların şikâyet üzerine tutuklandığını belirterek, ifadelerinde Sohal’ın daha önce Rum tarafında bir kadın ile paravan evlilik yaptığını, durumun anlaşılması üzerine güneyden ihraç edildiğini öne sürdüklerini belirtti. 

Teminatla serbest kaldılar
Polis, zanlıların Sohal’ın güneydeki yasal sorunlarına yardımcı olmak için söz konusu parayı alıp avukata verdiklerini iddia ettiğini açıkladı. Polis, yapılan soruşturma sonucunda zanlıların yalan ifade verdiklerinin belirlendiğini, Sohal’ın 3 bin Euro’sunu geri verdikleri için şikâyetin geri çekildiğini belirtti. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlı Duysan Özçimen için iki kefilin 20’şer bin, zanlı Özgür Özçimen için ise bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473