banner564

İçti içti cinayet işledi

Girne’nin en işlek caddesinde Hasan Polat Sepetçioğlu’nu boynundan ve sırtından bıçaklayarak öldüren Fevzi Şanverdi’nin akıl sağlığı kontrol edilecek

İçti içti cinayet işledi
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de çocuk parkında meydana gelen cinayetle ilgili polis soruşturması devam ediyor. Kendisine küfür ettiği gerekçesi ile 184 promil alkol tesiri altında Hasan Polat Sepetçioğlu’nu boynundan ve sırtından bıçaklayarak öldüren Fevzi Şanverdi dün ek süre talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Cinayet soruşturmasını yürüten Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer, duruşmada olayı aktardı. Zaifer, cinayetin sabah saat 04.40 sıralarında Girne’de 20 Temmuz Kordon Boyu Caddesi üzerinde meydana geldiğini belirtti. Polis, zanlı ile Sepetçioğlu arasında tartışma yaşandığını, bunun üzerine pusu kuran zanlı Şanverdi’nin 184 promil alkol tesiri altında olduğu sırada kendisine küfür ettiği gerekçesi ile bankta uyuyan Hasan Polat Sepetçioğlu’nu boynundan ve sırtından bıçaklayarak öldürdüğünü açıkladı. 

Bıçağı çöp bidonuna attı
Zaifer, cinayetin hemen ardından, zanlının bıçağı çöp bidonuna attığını ve olay yerinden ayrıldığı ancak kısa süre sonra polis tarafından tespit edilip tutuklandığını söyledi. 
Zaifer, cinayetin işlendiği bölgenin Girne’nin en işlek caddelerinden biri olduğunu ve çok sayıda kamera olduğunu ifade ederek, kamera görüntülerinin incelenmesinin büyük bir kısmının tamamlandığını 30 kişinin sorgulanarak 12 kişinin ifadelerinin alındığını belirtti. 

Cezai ehliyeti araştırılacak
Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini, zanlı Şanverdi’nin Barış ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde cezai ehliyeti için kontrolden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, rapor için doktor kontrolünün tamamlanmadığını kaydetti. Zaifer, zanlının 8 gün daha tutukluluk talebinde bulundu.    
Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlının 8 gün daha poliste soruşturma maksatlı tutuklu kalmasına karar verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474